Política

Els vuit detinguts ahir en l'operació anticorrupció passen la nit al calabós

Han dormit a les dependències de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca

Els vuit detinguts ahir dimarts en l'operació anticorrupció urbanística feta a Barcelona, entre els quals hi ha l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i dos ex alts càrrecs de la Generalitat de l'època de Jordi Pujol, han passat la nit en dependències de la comandància de la Guàrdia Civil, a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).

L'últim detingut a ingressar ha estat l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, que ho ha fet poc abans de les dues de la matinada.

Muñoz ha arribat a Sant Andreu de la Barca procedent de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, on ha col·laborat amb la Guàrdia Civil en la recollida de documentació. Un registre policial que es va fer durant tot el dia d'ahir en diverses dependències del consistori i que es va allargar gairebé quinze hores.

La sortida de l'alcalde del consistori ha estat poc abans de la una de la matinada enmig de les protestes d'un grup de veïns congregats davant la porta que l'han escridassat amb crits de "lladre, corrupte i xoriço".

En l'operació, dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, també han estat arrestats per la Guàrdia Civil el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme d'aquesta localitat, Manuel Dobarco; el director gerent de Serveis, Pascual Vela, i l'exdiputat del PSC Luis García. Entre els detinguts també hi ha l'exconseller d'Economia de la Generalitat Macià Alavedra i l'exsecretari general de la Presidència Lluís Prenafeta.

A les detencions s'hi sumen també dos empresaris de la construcció, Josep Singla, de la immobiliària Proinosa, i Lluís Casamitjana, president del grup immobiliari Espais. A tots ells se'ls imputen els delictes de tràfic d'influències, blanqueig de capitals i suborn.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona