Política

El conseller Huguet proposa la "desobediència civil" contra la retallada de l'Estatut

Suggereix als pares i mares una revolta per mantenir la immersió lingüística "ja que hi ha qui acatarà la sentència" del TC

Si la sentència del Tribunal Constitucional retalla aspectes bàsics de l'Estatut i afecta fins i tot aspectes previs a aquest text ara en discussió, com ara la immersió lingüística a les escoles, potser caldrà recórrer a la "desobediència civil". És la proposta d'un conseller, el d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

El republicà ha llançat aquesta idea aquest divendres en el seu bloc a la web d'ERC –no com a conseller, per tant, sinó com a membre de l'executiva–, després de llegir al diari El País la filtració segons la qual hi ha tres noves propostes de sentència, totes tres més dures que la redactada per la magistrada de l'anomenat bloc progressista Elisa Pérez Vera. 

En un post titulat I l'endemà de la decapitació de l'Estatut, què? , ell mateix respon a la pregunta anunciant que espera que "els republicans i la gent que ha donat suport a les consultes sobiranistes, i també els autonomistes i federalistes desenganyats (...), es plantin i optin per processos de desobediència civil si la sentència, com és segur que passarà, retalla qüestions claus de l'autogovern català". I posa com a exemple l'ús de la llengua i la immersió lingüística.

"Arribats a aquest punt, les escoles s'hauran de plantar i negar-se a anar enrere, i mobilitzar-se amb associacions de mares i pares d'alumnes, estudiants, etc", adverteix. I afegeix: "En aquest marc, l'actitud del govern dependrà de qui mani, ja que hi ha qui acatarà disciplinadament la sentència del TC. Així doncs, el color dels partits que manin a la Generalitat no és una qüestió secundària. Tothom s'haurà de mullar (...), i s'haurà de fer, en alguns casos, la via de la desobediència civil", conclou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.