Política

Carod declina defensar la posició d'ERC sobre la resolució per renovar i reformar el TC

Per la seva banda, el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha dit que "ERC no s'equivoca" en la seva decisió de no signar la resolució impulsada pel president José Montilla i el cap de l'oposició Artur Mas

El vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha declinat defensar la posició d'ERC sobre la resolució per demanar la renovació del Tribunal Constitucional que aquest dijous serà aprovada al Parlament, i ha dit que volia ser "prudent" a l'hora de valorar-la.

Carod ha mostrat aquest matí un cert distanciament amb els criteris del seu partit a l'hora de decidir que no subscrivia el text de la resolució per considerar erroni el diagnòstic que es fa en el text i, en canvi, votar favorablement per no trencar la unitat de les forces polítiques catalanes en la defensa de l'Estatut.

El vicepresident del govern català ha donat a entendre el poc entusiasme que li produïa la posició d'ERC en el transcurs d'una entrevista al canal IB3, en què ha evitat defensar el punt de vista dels actuals dirigents del seu partit.

Carod-Rovira s'ha limitat a indicar que volia ser "prudent" a l'hora d'expressar la seva opinió sobre la postura d'Esquerra, si bé ha afegit que, afortunadament, té "la sort de ser diputat, i per tant, votaré allò que la consciència em dicta, que és exactament el mateix que pensa la majoria del poble de Catalunya".

No és la primera vegada que Carod-Rovira expressa discrepàncies amb les decisions adoptades per la direcció d'ERC en relació amb l'Estatut, perquè l'actual vicepresident es va mostrar contrari que el seu partit demanés el no en el referèndum de ratificació del text estatutari aprovat en el Parlament espanyol.

Per la seva banda, el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha dit en declaracions a RAC 1 que "ERC no s'equivoca" en la seva decisió de no signar la resolució impulsada pel president José Montilla i el cap de l'oposició Artur Mas per reclamar la renovació del Tribunal Constitucional. Segons Benach, ERC "fa una opció i fa la reflexió que ha de fer perquè no va votar l'Estatut".

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha explicat que el seu partit no podia subscriure la resolució "perquè no compartim el diagnòstic" que se'n fa, "ja que el problema no són deu magistrats ni la composició del tribunal, sinó que és l'Estat, la Constitució i aquells que la interpreten".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.