Política

Mas discrepa de Duran i diu que Laporta té dret a participar en una manifestació independentista

Titlla d'actuació "ridícula, patètica i desproporcionada" l'actuació de l'Estat en la consulta d'Arenys de Munt

El president de CiU, Artur Mas, ha remarcat aquest dimecres que el president del FC Barcelona, Joan Laporta, té tot el dret a participar en la tradicional marxa que col·lectius independentistes convoquen per la Diada al centre de Barcelona. "No ho personalitzem en el president del Barça, qualsevol persona lliurement pot anar a una manifestació", ha dit.

El soci de Mas i president d'UDC, Josep Antoni Duran, va lamentar ahir la participació de Laporta. "Millor que no ho hagués fet. El Barça són molts socis i representa moltes persones, i no totes són ni comparteixen les tesis de la independència", va censurar.

En declaracions a RAC 1, Mas ha assenyalat que tot i que cadascú pot tenir la seva opinió sobre aquesta qüestió, "més que president del Barça, en un dia com la Diada també hi ha un sentiment individual en funció de la gent".

El secretari general de CDC ha remarcat que "no és només en funció del que representa, sinó del que és" i per això considera que, en el marc de la Diada, cal que es respecti aquest sentiment individual.

Sobre el TC
Mas també s'ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, i ha opinat que tot aquest procés és ja un "vodevil total", amb un tribunal que apareix en els mitjans amb dues faccions contraposades i que fa la sensació que està caducat, ha dit.

"Aquests són els àrbitres que ens han de jutjar a tots i que teòricament haurien de ser imparcials? I resulta que estan absolutament identificats amb els colors de la samarreta. Si ells mateixos no es respecten a ells mateixos, difícilment es poden respectar", ha argumentat.

El líder de CiU ha defensat que una llei ratificada pel poble de Catalunya no hauria de poder passar després pel TC, i ha considerat que la llei espanyola "està mal redactada" en aquest sentit.

Actuació ridícula i patètica

Sobre la consulta independentista d'Arenys de Munt, ha lamentat l'actitud de l'Estat, que fa la sensació que quan hi ha un brot verd, "els jardiners van allà amb les tisores i ho tallen tot, perquè els arbres no puguin créixer i no puguin donar fruit".

Mas ha opinat que l'actuació de l'Estat és "absolutament desproporcionada, ridícula i fins i tot patètica", i ha afegit que aquest tipus d'actituds són les que creen més consciència independentista a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.