Política

Exculpen els 11 imputats per recollir signatures per a la PDD durant una jornada electoral

La plataforma implicada i Sobirania i Progrés celebren la decisió judicial però asseguren que "en un Estat realment democràtic" mai no s'hauria ni obert el procediment

El jutjat de Vilafranca del Penedès ha arxivat la causa que tenia oberta contra 11 imputats per un possible delicte electoral, per haver recollit signatures per a la Plataforma per al Dret a Decidir (PDD) el 9 de març de 2008, dia d'eleccions al Congrés i el Senat espanyols.

Segons han comunicat Sobirania i Progrés i la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) aquest divendres a la nit, les onze persones que van haver de declarar com a imputades el 24 de febrer han estat exculpades.

Es tractava d'onze voluntaris que el 9 de març de 2008 van sortir a recollir signatures per a la campanya Decideixo decidir, que tenia com a objectiu demanar al Parlament de Catalunya que reclamés a l'Estat les les competències per convocar referèndums.

Per ordre d'algunes juntes electorals, els Mossos d'Esquadra van obligar a retirar diverses taules instal·lades arreu de Catalunya, ja que es considerava que la recollida de signatures interferia en la jornada electoral. A Vilafranca, la topada entre policia i voluntaris va ser especialment tensa, ja que els agents van arribar a confiscar una càmera de fotos. Temps després els va arribar la citació per anar a declarar.

Dos anys i mig després, el jutjat ha decidit tancar el cas. Els encausats i les entitats impulsores de la campanya han anunciat la notícia i han dit que celebren la decisió, "que no podia ser cap altra, davant d'uns fets que representaven un exercici democràtic sense interferir en el desenvolupament de les eleccions espanyoles".

"Malgrat la bona notícia, cal denunciar que en un Estat realment democràtic i de dret, en un Estat propi, mai no s'hauria arribat ni tan sols al fet que algunes juntes electorals es pronunciessin en contra d'una recollida de signatures que pretenia exercir un dret legal", han afegit en un comunicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.