Política

SOS Racisme denuncia els nous criteris d'empadronament de l'Ajuntament de Vic

El consistori vigatà demanarà als immigrants que es vulguin empadronar a la ciutat el seu permís de residència o de treball, i aquells que no els tinguin seran posats en coneixement de la policia

SOS Racisme - Catalunya denuncia els nous criteris d'empadronament de l'Ajuntament de Vic. I és que el consistori ha anunciat que demanarà als immigrants que es vulguin empadronar a la ciutat el seu permís de residència o de treball, i aquells que no els tinguin seran posats en coneixement de la policia.

Així, SOS Racisme creu que aquesta és una mesura discriminatòria que vulnera els drets fonamentals de les persones, ja que, per exemple, "aparten a una part de la població de les prestacions dels serveis bàsics".

L'organització opina que l'empadronament ha de ser una eina per als municipis "per planificar i distribuir els seus recursos d'acord amb la població definida" i que per tant "mai pot transformar-se en un filtre per acollir o rebutjar població ni ser un mecanisme de control".

L'ONG adverteix que la mesura provocarà que les persones immigrades no s'empadronin, fet que provocarà que es facin "més invisibles, més discriminades".

Per tot això, SOS Racisme demana la derogació d'aquestes mesures i fa una crida a la resta de partits polítics del municipi i a les entitats socials que es manifestin en contra d'una política, que consideren xenòfoba.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.