Política

El tripartit rebutja que Montilla se sotmeti a una qüestió confiança

Anna Simó ha insistit que la falta d'un pacte en finançament ha passat factura a les europees

El tripartit català ha defensat avui la fermesa de la Generalitat davant el govern espanyol en la negociació del finançament autonòmic, i ha rebutjat la possibilitat plantejada pel PP de Catalunya que el president José Montilla se sotmeti a una qüestió de confiança.

En roda de premsa al Parlament, la portaveu d'ERC a la cambra, Anna Simó, ha insistit que la falta d'un pacte en finançament ha passat factura a les europees, i ha instat José Luis Rodríguez Zapatero a deixar enrere la "màgia i la prestidigitació" perquè, d'una altra manera, "matarà la gallina dels ous d'or que és Catalunya" i, a més, estarà "sol" al Congrés.

"És important que Zapatero sàpiga llegir" la situació i "ha de resoldre el problema i complir els preceptes de l'Estatut", ha subratllat Simó, que ha insistit que Zapatero ha de deixar enrere les seves "frivolitats", com quan va dir que la victòria del Barça a la Champions League valia per cent milions del finançament.

Simó ha rebutjat la "memòria selectiva" de CiU i ha assegurat que la Generalitat porta deu mesos intentant forçar un "bon pacte."

Rebuig a la qüestió de confiança

Com Simó i el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, Dolors Camats ha rebutjat la qüestió de confiança que reclama el PP de Catalunya, una formació que, ha recordat, ha perdut vots en aquestes europees i que s'ha quedat "a molta distància" del que ha fet el PP a la resta de l'Estat espanyol, perquè "és un projecte que no qualla a Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.