Política

Chacón justifica la presència de Defensa a Montjuïc pel "treball de pau" de les forces armades

Explica que la retirada dels símbols franquistes de la caserna del Bruc i de Capitania General depèn de l'informe dels experts sobre el seu valor patrimonial

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha assegurat aquest dijous que "ningú pot tenir cap argument" contra "la funció de pau" que han exercit les forces armades espanyoles i, per tant, contra la presència del ministeri dins el consorci del centre de la pau del Castell de Montjuïc.

D'aquesta manera, Chacón, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha confirmat que el seu departament representarà l'administració general de l'Estat dins el consorci, una qüestió que ha estat criticada per diversos partits polítics, associacions i ONG catalanes.

Sobre la retirada dels símbols franquistes de llocs com la Caserna del Bruc i Capitania General, a Barcelona, la ministra ha explicat que s'està pendent de l'informe dels experts, que han d'elaborar un mapa sobre la presència d'aquestes icones i sobre el seu possible valor patrimonial. Tot i que ha remarcat que l'objectiu de la llei de la memòria històrica és retirar els símbols franquistes encara existents en diferents façanes arreu de l'Estat, Chacón ha reconegut que si els experts consideren que els símbol tenen un alt valor patrimonal, caldrà conservar-los.

D'altra banda, Chacón ha reiterat, com ja va dir dimarts, que si cal, incrementarà la presència de tropes espanyoles a l'Afganistan després de les eleccions previstes en aquell país per al 20 d'agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.