Política

Cotino desvia fons del Ministeri d'Habitatge per pagar el personal de l'IVVSA

Compromís denuncia que els diners per rehabilitar el barri de San Antón d'Elx s'han gastat en despesa corrent

El grup de Compromís denuncia que la Conselleria d'Habitatge, dirigida per Juan Cotino, s'ha gastat els dos milions d'euros facilitats pel ministeri per a la reurbanització del barri San Antón d'Elx per pagar la despesa corrent i de personal de l'Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA). Segons la diputada Mireia Mollà, aquesta actuació de la conselleria és totalment “irregular”, ja que el departament de Cotino va certificar davant el govern espanyol que s'havia gastat els diners en la rehabilitació de la zona, sense ser cert. Les despeses correspondrien, segons el certificat, a edificació (457.000 euros), reurbanització (156.167 euros), equip tècnic (977.000 euros) i reallotjaments temporals (385.000 euros) de les persones afectades.

El juny de 2010, Mollà va comprovar in situ que aquestes actuacions no s'havien realitzat, cosa que va provocar una pregunta parlamentària. En resposta, la conselleria justifica que les despeses d'edificació i urbanització, s'han destinat a la redacció del projecte i que les despeses destinades a mitjans personals i materials s'han destinat a personal laboral i despeses corrents, assistències tècniques i lloguer de local, i despeses de seguretat i vigilància. “Això vol dir que el que se certifica davant el ministeri el novembre de 2009 deixa de ser cert el juliol de 2010”, afirma Mollà.

Segons la diputada, aquesta actuació suposa la comissió de diverses irregularitats amb possibles conseqüències jurídiques: no es destinen els recursos econòmics pressupostats; es devien fons a altres fins diferents dels establits en el conveni firmant entre ambdues administracions i rectificació de certificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc, segons els sondejos

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona
regne unit

Lammy visita Polònia i Suècia per “reiniciar” la relació amb la UE

barcelona
guerra a gaza

Protestes a Israel pels nous mesos d’ofensiva bèl·lica a la Franja

barcelona
estat francès

La participació a les legislatives es dispara a la tarda fins al 59,71%

barcelona

Antimonàrquics recorden a la FPdGi i la Casa Reial el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona