Política

Tremosa proposa treballar menys hores i produir més com la resta d'Europa

Aposta per escurçar la parada de dinar o avançar l'inici de la jornada laboral

El candidat de CiU al Parlament Europeu, Ramon Tremosa, ha proposat aquest dilluns "europeïtzar" els horaris laborals perquè es treballin menys hores però es tregui més rendiment i es disposi de més hores lliures a la tarda.

A la presentació de les seves propostes en l'àmbit laboral, Tremosa ha explicat que "a l'Estat es treballen més hores" que en cap altre lloc de la UE però, en canvi, el país "està a la cua" en índexs de productivitat per treballador.

A la resta d'Europa, ha indicat, "es treballa menys però molt millor", ja que en "set o vuit hores" diàries de treball es produeix tant o més que en les "nou o deu hores" que sovint acostuma a durar la jornada laboral a l'Estat.

La seva proposta és "racionalitzar l'horari laboral", que podria passar per exemple per escurçar la parada per dinar al migdia o començar a treballar més aviat al matí, per poder acabar "a les quatre, les cinc o les sis de la tarda" i disposar així de més temps lliure al final del dia, cosa que "permetria millorar la conciliació de la vida laboral i familiar".

Això requeriria "molta més intensitat a la feina, més producte per treballador i hora treballada", ha indicat.

Tremosa ha proposat també afavorir "excedències laborals per a la formació de treballadors" amb la "creació d'un fons europeu" que ajudi a finançar-les.

També ha apostat pel concepte de "flexiseguretat" que s'aplica a Alemanya: "més contractes indefinits, més subsidi d'atur i abaratir la Seguretat Social a les empreses per facilitar la contractació de treballadors", encara que no defensa "abaratir l'acomiadament" com és el cas del model danès.

A més, ha advocat per un "marc europeu de relacions laborals" i ha reiterat la seva proposta de crear "un Erasmus laboral: convenis voluntaris entre empreses de diferents països de la UE per a intercanvis temporals de treballadors en sectors semblants".

Això possibilitaria, per exemple, que "treballadors de Volkswagen a Martorell puguin passar sis mesos en una fàbrica de Volkswagen a Alemanya" per aprendre dels seus mètodes de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.