Política

Bargalló veu Puigcercós amb 'més dret' que Carod a ser cap de cartell d'ERC

Josep Bargalló, que actualment presideix l'Institut Ramon Llull, creu que el president d'ERC és qui té "més dret" a ser el candidat a la presidència de la Generalitat, pel fet d'haver guanyat el congrés del passat mes de juny. Bargalló, molt pròxim al vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat en una entrevista a l'ACN que no li "traumatitzaria" que s'haguessin de celebrar primàries, però ha desitjat que hi hagi un sol candidat. "I si n'hi hagués un de sol, en principi qui té més dret per dir jo vull ser candidat és Joan Puigcercós, que és qui el congrés de fa poc temps va decidir que fos el president del partit", ha dit l'exconseller primer del primer govern tripartit.

A diferència del que va opinar fa uns dies el president del Parlament, Ernest Benach, que creu que ERC no està preparada per un procés de primàries, Bargalló considera que si hi hagués més d'un aspirant a ser candidat, "el millor és que ho decideixi la militància". Ara bé, Bargalló esperar que les primàries no siguin necessàries perquè abans s'hagi arribat a un acord.

D'altra banda, Bargalló ha apuntat que el primer tripartit va ser "molt diferent" de l'actual i que "comparar-los és molt difícil". En primer lloc, ha assegurat, perquè el de Maragall va ser l'executiu "successor de 23 anys dels governs de Pujol", però també perquè el Govern actual "no està en un debat constant ideològic sobre com fer un Estatut i què ha de dir el text", ni tampoc "ha hagut de conviure, ni que fos poc, amb un govern espanyol del PP ni amb l'inici d'un del PSOE".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.