Política

El PSOE busca el suport dels emigrants a l'Argentina, coneguda com la cinquena província de Galícia

El PSOE ha desplegat a l'Argentina tota la seva maquinària de precampanya electoral amb vista a les eleccions autonòmiques del proper mes de març. L'objectiu dels socialistes és captar el màxim de vots possibles dels emigrants gallecs residents a l'Argentina, país conegut també com la cinquena província gallega pel seu pes electoral.

Unes 3.000 persones han escoltat el líder socialista en un míting a Buenos Aires. El president de la Xunta de Galícia i candidat del PSGa-PSOE, Emilio Pérez Touriño, sap de la importància d'aconseguir un bon resultat electoral a l'Argentina. Els vots dels emigrants gallecs van ser determinants ja fa 4 anys per decantar la balança quan l'incombustible Manuel Fraga, del PP, va perdre les eleccions després d'anys i anys governant la comunitat autònoma. El factor clau va ser els vots dels emigrants.

Conscient d'això, Emilio Pérez Touriño, doncs, ha aterrat a Buenos Aires, prèvia escala a Montevideo, a l'Uruguai, amb l'objectiu de donar a conèixer les millores aconseguides pels gallecs residents a l'exterior al llarg de la darrera legislatura i per recordar-los que no estan sols, que el socialistes i el govern gallec que ell ha presidit i pretén seguir liderant, no els oblida, tot i la llunyania. En aquest sentit, Perez Touriño ha anunciat des de Buenos Aires que els gallecs residents a l'exterior rebran una targeta sanitària per poder ser atesos per la sanitat gallega, de la mateixa manera que són atesos els residents a Galícia.

I és que en els darrers anys, tant el govern espanyol presidit per José Luís Rodríguez Zapatero, com el gallec Pérez Touriño, han enviat a l'Argentina milions d'euros en ajuts en prestacions socials. I el que és més important per a molts fills i néts argentins descendents d'emigrants gallecs: han estat els socialistes els qui han promogut una més que demanada i esperada reforma del Codi Civil, que ha obert finalment les portes a la nacionalitat espanyola a milers i milers de persones que no hi podien optar, tot i ser descendents d'espanyols. I això, els gallego-argentins ho tenen molt present. Una dada curiosa demostra la importància del vot dels emigrants gallecs residents a l'Argentinaés que pels carrers de Buenos Aires es fàcil veure autobusos circulant amb fotografies de Pérez Touriño abraçat a Rodríguez Zapatero així com de Nuñez Feijoo de la mà de Manuel Fraga, el gran protector dels emigrants gallegs durant anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA