Política

Puigcercós assegura que Carod no ha demanat cap contrapartida per renunciar a la candidatura

ERC

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest divendres que el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, no ha posat cap contrapartida sobre la taula per avalar la seva candidatura a les pròximes eleccions al Parlament. Puigcercós, que ha dit que coneixia la decisió de Carod des de feia setmanes, ha assegurat que l'acord és "fruit de la responsabilitat i la maduresa" i de la "voluntat de sumar".

A més, el president d'ERC ha reiterat el compromís de treballar per incorporar totes les "sensibilitats" a l'executiva nacional del partit, i ha assegurat que "s'ha generat un marc de confiança tantpositiu que ho facilitarà molt"'. Així, ha donat per fet que s'hi acabaran integrant.

En declaracions als periodistes després d'haver assistit a una conferència de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, a Barcelona, Puigcercós ha explicat que l'acord amb Carod és "fruit de la responsabilitat i la maduresa", "de la voluntat de sumar i de l'experiència dels últims mesos". "Després del nostre congrés, del treball conjunt de col·laboració entre partit i govern, de separar els rols i d'estar cadascú al seu lloc", ha dit.

Confiança
Puigcercós ha explicat que aquesta entesa ha arribat després d'una "anàlisi política de la situació" i de la "confiança que s'ha produït en els darrers mesos". Segons ha explicat, hi ha hagut una "feina d'anar teixint complicitats i confiança" que ha portat a aquest resultat. A més, creu que Carod "ha arribat a la conclusió que abans de les europees era important fer aquest gest de responsabilitat i maduresa", ja que "el moment polític és complex i ERC necessita la màxima cohesió per prendre les decisions que hagi de prendre".

El president d'ERC ha rebutjat parlar de guanyadors i perdedors, ja que "hi ha un guanyador, que és ERC". Puigcercós ha recordat com han estat altres relleus al partit: "Els qui tenim memòria, mai havíem vist un relleu d'aquesta manera en aquest partit, excepte quan Heribert Barrera va donar el relleu a Joan Hortalà". Puigcercós creu que ERC ha donat "un exemple, fins i tot als altres partits, de com es fa un relleu, amb confiança, amb voluntat de sumar i anar endavant".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.