Política

Hereu preveu arribar a un acord amb ERC aquest estiu

UN ANY DE MANDAT

Disponibilitat total a arribar a un acord que garanteixi l'estabilitat del bipartit, sense condicions prèvies ni "sacralització de fórmules". Jordi Hereu va recollir ahir el guant llançat dijous passat per Jordi Portabella i, sense poder dissimular l'alegria pel gir dels republicans, no va dubtar a parlar de dates i va vaticinar que aquest estiu "es donaran les condicions" per pactar amb els republicans el tipus de relació i acabar amb un any de maldecaps. A més, l'alcalde de Barcelona va afirmar que afegirà un "plus d'He-reu" perquè aquesta oportunitat no fracassi.

Tot i que el president del grup municipal republicà vol tenir la paella pel mànec en aquest acostament i rebutja imposicions i calendaris, Hereu va ser molt clar a l'hora d'establir el marc de negociació amb Esquerra. Primer de tot, cadascú haurà d'assumir en quin lloc es troba del terreny de joc polític i després Portabella haurà de concretar què vol dir exactament quan parla de "reinventar" la ciutat. " Esquerra hauria de fer propostes concretes i nosaltres estem disposats a estudiar-les", va aclarir. Tampoc es va estar de suggerir els temes prioritaris: infraestructures i immigració.

L'alcalde, que ahir va fer balanç del seu primer any de mandat acompanyat de gairebé tots els regidors de PSC i ICV-EUiA, també va explicar la raó que els ha portat a endarrerir uns mesos l'escenificació de l'acostament: el congrés d'ERC d'aquest mes de juny. "Quan una força està immersa en un procés congressual, preferim no interferir-hi perquè no es malinterpreti", va remarcar.

Pel que fa a la resta de grups de l'oposició, Hereu va mostrar-se magnànim i va assegurar estar obert al diàleg perquè "Barcelona necessita un bon joc entre el govern i l'oposició". Tanmateix, no es va estar de posar convergents i populars al seu lloc en aquest nou escenari polític que s'albira. "D'alcalde només n'hi ha un; de govern, també, però d'oposició n'hi ha unes quantes", va avisar. Tampoc va dubtar a recriminar-los la seva actitud per "passar de l'insult al pacte".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Parlament activa avui el rellotge preelectoral i es dona l’agost per fer un ple

barcelona

Amb qui van els empresaris francesos?

París
Eva Menor Cantador
Alcaldessa de Badia del Vallès (PSC)

“Deixo de ser alcaldessa, però portaré Badia al cor i al cap”

Badia del Vallès
Quim Roca
Alcalde de Sant Gregori (Junts)

“El repte és convertir l’espai del Sindicat en un local social”

Sant Gregori
economia

Oli amb IVA del 0% fins a l’octubre i reducció de l’IRPF a rendes baixes

madrid
iemen

Els houthis llancen un “nou míssil balístic” contra un portacontenidors en la mar Aràbiga

barcelona
rússia

El TEDH condemna a Rússia per una violació massiva de drets a Ucraïna

barcelona
kenya

Al menys 17 morts en l’assalt i incendi del Parlament per la pujada d’impostos

barcelona
Política

Aliança Catalana fulmina el regidor de Ribera d’Ondara per comentaris homòfobs

Barcelona