Política

Els crítics volen que ERC es comprometi a no repetir el tripartit

EI aprovarà en assemblea una ponència que atribueix la pèrdua de vots al pacte amb el PSC i dóna per esgotada l’estratègia. Pretenen que la direcció assumeixi el gir

El sector crític d’ERC, Esquerra Independentista (EI), aprovarà el dissabte 20 en assemblea el seu full de ruta d’aquí a les pròximes eleccions, amb l’objectiu que la direcció n’assumeixi els postulats. La ponència política, a la qual ha tingut accés l’AVUI, posa l’èmfasi en la davallada de vots dels republicans en les últimes convocatòries electorals, fet que atribueixen a la reedició del pacte de govern amb el PSC el 2006. El sector que lidera el diputat Uriel Bertran dóna per esgotada l’estratègia d’aliança amb els socialistes i estableix que “no es pot tornar a repetir”.

El document, que consta d’11 pàgines i té per títol Torna l’independentisme, torna Esquerra Republicana, inclou un parell de gràfics en què es comparen els dos últims cicles electorals i es constata la baixada. “L’estratègia amb el PSC ens fa perdre credibilitat independentista i d’esquerres i centenars de milers de votants han passat a l’abstenció”, fa el document, que afegeix que “després de les pròximes eleccions al Parlament ERC no ha de formar govern amb cap partit d’obediència espanyola (PSC o PP)”. A més, apunta que els republicans han de garantir que només formaran govern amb els partits que es comprometin amb la reivindicació del concert econòmic i la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació, fet que a priori els tancaria les portes de la Generalitat.

La ponència, que ara està en procés de recollida d’esmenes, també aposta per rebutjar el model de finançament que proposa el PSOE i recorda que els crítics van recollir les firmes necessàries per sotmetre a parer de la militància l’acord que es pacti, en cas que arribi. Això ja va generar fa uns mesos tensions amb la direcció.

Després de la marxa de Joan Carretero, que planteja la creació d’un nou partit independentista, els de Bertran –es xifren en uns 1.200 militants– constitueixen l’únic sector crític del partit. Tenen intenció de dur aquests plantejaments al consell nacional i a les conferències que es programin per redactar el pròxim programa electoral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona
Arnau Barangé
Cap de l’oposició d’Arenys de Mar (ERC)

“Posaran la reforma del mercat al calaix”

Arenys de Mar
Estanis Fors
Alcalde d’Arenys de Mar (Junts per Arenys)

“Ens fa por cobrir el Bareu amb un caixó massa estret”

Arenys de Mar
estat francès

Reagrupament Nacional manté el seu domini a la Catalunya del Nord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona