Política

Bush diu que "ja és hora" que Kosovo assoleixi la independència

El president d'EUA, George W. Bush, ha dit que "ja és hora" d'aprovar el pla de l'ONU que contempla una independència supervisada per a Kosovo, malgrat l'oposició de Rússia.

En la seva primera roda de premsa durant la seva gira per Europa, Bush s'ha queixat dels retards en l'aprovació d'aquest pla i ha assegurat que li va comunicar al president de Rússia, Vladimir Putin, que "ja és hora" de resoldre el futur de Kosovo, ara província sèrbia de majoria albanesa.

"Ha d'haver una data límit. Això ha de succeir", ha dit Bush, que demà serà el primer president d'EUA en visitar Albània. "Ara és el moment d'avançar amb el pla Ahtisaari. Hi ha hagut una sèrie de retards. S'ha dit que es necessitava més temps per a treballar en una resolució del Consell de Seguretat", ha afirmat. "La nostra opinió és que el temps s'ha acabat", va recalcar Bush.

Rússia, l'aliat tradicional de Sèrbia, ha amenaçat amb usar el seu poder de veto per a bloquejar qualsevol resolució que dugui a la independència de Kosovo.

Bush ha assenyalat que és necessari "garantir que els serbis tinguin una forma d'avançar, i una forma d'avançar és potencialment la seva entrada en la Unió Europea".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.