Política

Zapatero torna a dir que el finançament ja està a punt

La Moncloa continua pressionant la Generalitat perquè accepti la seva proposta

El nou finançament per a Catalunya "ja està a punt, falten molt pocs detalls." Ho ha tornat a dir el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, aquesta vegada en declaracions al diari La Vanguardia.

Després que dimecres fonts no identificades de La Moncloa utilitzessin els mitjans públics de la Generalitat –Catalunya Ràdio i TV3– per fer arribar als catalans el missatge de l'ultimàtum de Madrid perquè el govern de José Montilla accepti la proposta de finançament, avui és el president espanyol en persona qui pressiona, a través d'un altre mitjà de comunicació.

El to d'aquestes declaracions personals de Zapatero és totalment diferent de l'utilitzat per les "fonts de la Moncloa": no es parla d'ultimàtum sinó de "sintonia". "La meva sintonia amb el PSC és bona, vaig ser a Barcelona durant la campanya electoral en un acte magnífic, bonic, molt ben organitzat i on hi havia molta gent".

Per Zapatero, una altra mostra d'aquesta "sintonia" és el fet que dimarts que ve serà a Catalunya per inaugurar la T-1 de l'aeroport del Prat, una de les principals obres de Foment a Catalunya, projectada ja pel govern d'Aznar.

Amb aquestes paraules, Zapatero compensa les informacions, sorgides des de la Moncloa sobre la tensió creixent entre el PSOE i el PSC pels mals resultats de les eleccions europees i pel finançament pendent. I, sobretot, torna a pressionar el tripartit, en aquest cas amb un somriure, perquè firmi aviat el pacte de finançament. Una vegada més, Zapatero contradiu el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat.

Antoni Castells va advertir dimecres de la setmana passada que Madrid no havia mogut un dit des que al març va proposar un finançament que suposava només un increment de 2.000 milions d'euros anuals per a Catalunya, xifra rebutjada per insuficient per la Generalitat. I l'endemà, hores abans del míting "bonic" i ja des de Barcelona, Zapatero va dir que el pacte era "molt a prop", desmentint Castells. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.