Política

Ciutadans fitxa l’exdirector de l’ONCE per al 7-J

Eleccions europees

Els nous partits espanyolistes a Catalunya, Ciutadans i UPyD –aquests sorgits en bona part com a escissió dels primers–, continuen donant sorpreses en la incorporació de noms de relleu a les seves files. Si ara fa un mes i mig va ser l’exdiputat del Partit Popular i exdirigent de CiU Josep Maria Trias de Bes qui va anunciar el seu fitxatge per la Unió, Progrés i Democràcia de Rosa Díez, ahir el nom propi va ser l’exdirector general de l’ONCE, Miquel Duran, que s’ha convertit en el nou cap de llista de Ciutadans-Partit de la Ciutadania per a les eleccions europees del 7 de juny.

El partit d’Albert Rivera, que va fracassar novament fa uns mesos en l’intent de pactar una candidatura conjunta a Europa amb UPyD i que mantenia fins ara com a candidat el nom del secretari de relacions institucionals del partit, José Manuel Villegas –elegit en primàries–, ha tancat ara un pacte amb la coalició irlandesa Libertas, que fins ara s’havia significat per fer campanya pel no al Tractat de Lisboa, per presentar-se sota la marca electoral Libertas-Ciudadanos de España i amb Duran com a cap de cartell.

El retorn del mediàtic exdirector general de l’ONCE a la política es farà oficial divendres que ve en l’acte de presentació de la candidatura a Madrid, al qual Duran hi anirà acompanyat de Rivera. El fitxatge de Duran per Ciutadans, segons fonts del partit, ha estat una operació comandada gairebé en exclusiva pel president de Ciutadans, fins al punt que diversos dirigents consultats ahir per l’AVUI no coneixien la notícia i admetien que tampoc s’havia tractat la incorporació de l’empresari en els òrgans interns.

Una dècada després
L’última vinculació pública de l’exdirector general de l’ONCE amb la política havia estat a mitjans dels anys noranta a les files d’Unió Democràtica, quan la mateixa formació democristiana li va proposar sense èxit que liderés la llista de CiU a Sant Boi de Llobregat.

Posteriorment, Duran va ser més notícia pels seus processos judicials –que, tot sigui dit, van acabar en absolució– que per les seves activitats empresarials. L’Audiència Nacional va investigar-lo per presumptes delictes fiscals durant la seva gestió a Tele-5, però el Tribunal Suprem el va acabar exculpant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA
Jordi Gassió
Alcalde de Puigcerdà (Junts)

“Res pot emmascarar el pacte de govern amb Futur”

Puigcerdà
ESTATS UNITS

Biden reitera el compromís de l’OTAN amb Ucraïna, en el 75è aniversari de l’organització

BARCELONA
guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona
ESTATS UNITS

L'OTAN promet a la indústria militar més contractes a llarg termini

barcelona
política

Moya declara que no va autoritzar el cartell contra els Maragall

barcelona
estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

barcelona
guerra a gaza

Israel negocia construir a la frontera amb Gaza una barrera subterrània

barcelona