Política

Dues tortosines, novetats en llocs de sortida de CiU

El Baix Camp perd pes i la federació aspira a fer diputada l'alcaldable tarragonina

Després d'obrir un altre registre de la Diputació a l'Ebre com a president de l'ens supramunicipal, Josep Poblet té el plus de notorietat i de consens territorial que reforça les bones sensacions que té CiU, a qui les enquestes atorguen la possibilitat de guanyar un diputat (de 7 a 8) per Tarragona i frenar la davallada de suport que ha anat experimentant des de l'últim cop (1988) que va aconseguir 10 diputats. En les dues últimes eleccions n'ha tret set i el 2006 va baixar de la barrera dels 100.000 sufragis.

La llista manté la confiança en figures joves però consolidades com ara Dolors Batalla, Carles Pellicer i Xavier Pallarès –l'alcalde d'Arnes fins i tot ha sonat com a futur delegat del govern a l'Ebre si CiU guanya i governa–, però introdueix dues grans novetats en llocs de sortida que reforcen el protagonisme de Tortosa en detriment del Baix Camp: la mà dreta de l'alcalde Ferran Bel, Meritxell Roigé, i la desconeguda Milagros Fernández, d'Unió, han desplaçat de la llista, pels equilibris territorials i entre els dos socis de federació, l'actual diputada reusenca Meritxell Ruiz, també d'UDC. A més a més, l'hipotètic salt de CiU faria que la flamant alcaldable per Tarragona, Victòria Forns (8), sortís escollida diputada; una gran plataforma de llançament amb vista a les municipals o una opció que potser li desviaria l'atenció, segons les versions. D'altra banda, el salt enrere de Paco Sancho té lletra petita: en cas de guanyar diuen que podria tenir reservada una plaça en la conselleria de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ