Política

El PP català no aclareix si Rajoy farà el transvasament de l'Ebre si arriba a la Moncloa

Daniel Sirera no es mulla. El president del PP català no ha volgut concretar aquest diumenge si un eventual govern estatal de Mariano Rajoy tiraria finalment endavant els transvasament de l'Ebre, en una reedició del pla hidrològic que José María Aznar va deixar a punt d'executar i que va ser fulminat pel gabinet del PSOE de José Luis Rodríguez Zapatero.

En resposta a les preguntes sobre el tema que li han plantejat en una calçotada a Alcover (Alt Camp), Sirera només ha recordat que els socialistes "no han protegit el delta de l'Ebre" en els últims quatre anys i no han evitat que continuï en ple procés de salinització i de regressió. Segons el president català dels populars, el seu partit sí que té previst fer inversions per combatre aquesta degradació de la zona. "Volem garantir el cabal ecològic i que no hi hagi cap problema, però defensem que tota l'aigua que sobri de qualsevol riu que vagi al mar pugui ser reutilitzada sense posar en perill ni l'ecosistema ni cap delta", ha matisat.

La qüestió de l'aigua, però, ha esverat el galliner dels populars. L'exministre de Defensa Federico Trillo, cap de llista per Alacant, ha assegurat aquest diumenge que el "manual del candidat" que utilitza el seu partit al País Valencià es refereix "expressament" al "transvasament d'aigua de l'Ebre cap a la Comunitat Valenciana". El secretari executiu de comunicació del PP, Gabriel Elorriaga, l'ha contradit immediatament des dels micròfons de la Cadena Cope, on ha dit que la posició respecte el tema de l'aigua es va prendre "per unanimitat" quan es va aprovar el programa electoral, que no preveu obertament el transvasament.

Els redactors del text s'han vist obligats a evitar el terme transvasament per acabar amb les tensions entre territoris dins del mateix partit. Els populars de l'Aragó, que no volen el transvasament, s'havien enfrontat als del País Valencià, que sí que el reclamen.

Aquesta setmana, ERC ha advertit també del perill que el PSOE s'apunti al transvasament si torna a guanyar les eleccions, extrem que ha estat desmentit taxativament per la candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, en una visita a les Terres de l'Ebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.