Política

Ernest Maragall garanteix que el PSC no se sortirà del guió de la unitat en el tema del finançament

Finançament

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha trencat l’ambigüitat que fins ara han mostrat els socialistes catalans respecte a les declaracions d’alguns barons del PSOE que asseguren que el PSC votarà els pressupostos de l’estat hi hagi o no un finançament ajustat a l’Estatut. Maragall ha assegurat des de la UCE que l’estratègia catalana està ben definida i apunta correctament al resultat “imprescindible” de compliment íntegre de les previsions que l’Estatut va formular. “L’objectiu final està clar i que “no ens mourem d’aquí”, ha sentenciat.

Tan convençut està de l’èxit de la unitat catalana i del pes polític del PSC que ha donat garanties que els pressupostos del 2009 s’ajustaran a les demandes catalanes: “Garanteixo que tindrem el finançament que correspon a l’Estatut. N’estic convençut perquè ho diu la llei, per l’evidència que el PSC és el primer partit de Catalunya, té la màxima representació institucional en aquesta matèria a través de la presidència de la Generalitat i com a partit estem convençuts que la posició comuna dels partits catalans s’ha de veure reflectida en els pressupostos”.

Segons el conseller i membre de l’executiva del PSC, la tasca de Catalunya ara és fer complir la llei i que aquesta es verifiqui en la llei de pressupostos del 2009, “que és el lloc natural on es prenen les primeres decisions d’aplicació d’aquest model han d’estar explicitades”.

El representant socialista no ha volgut desautoritzar directament Celestino Corbacho ni el portaveu dels socialistes espanyols, Ramon Jáuregui –que també ha assegurat que el PSC votarà a mercè del PSOE-, però ha demanat que es distingeixi clarament entre “les actuacions de caràcter tàctic d’uns i altres –també en referència a ICV- i la situació de fons, que és l’acord que hem pres els partits catalans”. Segons el conseller i membre de l’executiva del PSC, les paraules d’uns o altres, “a banda del major o menor encert o del grau de coincidència que es pugui produir en el que es digui, són dites en representació legítima d’una de les instàncies que han d’intervenir en aquest procés, com pot ser el govern central, el grup parlamentari socialista espanyol o cadascun dels grups polítics catalans, que inevitablement formen part d’aquest procés”.

En referència a un possible conflicte intern al PSC per les declaracions de barons del PSOE, Ernest Maragall ha descartat que s’hagi reobert el debat sobre el grup parlamentari propi del PSC a Madrid o que s’hagin produït escletxes en la unitat catalana. “En aquests moments el que compta és mantenir l’objectiu comú de les forces catalanes, per tant, l’objectiu no és verificar si som capaços o no d’opinar de forma diferent PSC i PSOE, i en cap moment la defensa del compliment l’Estatut ha estat en risc de derivar, com altres vegades ha succeït, en divisió interna o en contradicció catalana”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona