Política

La Coordinadora per la Consulta vol omplir l'Auditori del Fòrum en l'acte d'inici de campanya

Un 91% dels habitants d'Osona podran votar el 13-D en la consulta sobiranista

La Coordinadora per la Consulta sobre la Independència celebrarà l’acte nacional d’inici de la campanya per la consulta del 13-D el diumenge 29 de novembre a les 12 del matí a l'Auditori del Fòrum de Barcelona. En l'esdeveniment hi intervindran 20 representants de les comissions organitzadores de tot el país, a més del filòsof Josep-Maria Terricabras.

Aprofitant la trobada, des de les 10 del matí es convocarà el consell plenari i es faran tallers de formació per a cadascun dels àmbits de treball prioritaris de la consulta: campanya de participació, vot anticipat, jornada electoral, aspectes jurídics, etc.

Per assistir-hi, cadascun dels voluntaris i adherits a les comissions locals hauran de fer un ingrés de 5 € i el públic haurà de pagar 10 €, diners que s'utilitzaran per pagar el lloguer del local.

91% d'osonencs
Un 91% dels habitants de la comarca d'Osona tindrà dret a vot en la consulta sobre la independència de Catalunya que es farà el 13 de desembre. Així, sobre un total de 150.139 habitants de la comarca, 135.937 persones podran votar.

Alfons López Tena, coordinador general d’Osona Decideix, i Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i president de Decidim.cat, han presentat avui en roda de premsa a Barcelona les dades actualitzades de la campanya per a la consulta sobiranista.

El nombre total de municipis de la comarca d’Osona on es realitzarà la consulta per a la independència el 13 de desembre és de 33. Cal destacar també l’important nombre de voluntaris que col·laboren, ja des d’avui, data d’inici de la campanya, en la seva organització: 1.725 persones .

Alfons López Tena ha recordat en la seva intervenció que la comissió Osona Decideix s’encarrega únicament de l’organització de les consultes, de la coordinació de les entitats que li donen suport i dels voluntaris, i del seguiment de l’escrutini. En aquest sentit, Osona Decideix no farà cap mena de campanya ni pel sí ni pel no. Aquesta tasca, ha recordat López Tena, correspon als partits i a altres agents polítics i socials.

Sort se suma a les consultes sobiranistes
El ple de Sort se sumarà aquest dilluns a la nit a les capitals lleidatanes que aproven donar suport a la celebració d'una consulta sobre la independència de Catalunya al seu municipi.

Segons ha explicat l'alcalde de Sort, Agustí López, de CiU, està previst que en el plenari es voti una moció presentada per ERC i també una presentada per tres associacions locals. Segons López les votacions es decantaran a favor del sí amb vuit vots de CiU, dos d'ERC i el dubte de l'únic regidor del PSC.

Les Borges Blanques, Solsona, Tàrrega, la Seu d'Urgell i Cervera han votat que sí a la consulta, mentre que Lleida, Balaguer i Tremp han dit que no. Mollerussa, el Pont de Suert i Viella encara no l'han debatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.