Política

Mas convida ERC a fer front comú amb CiU al Parlament per plantar cara al govern Zapatero

El president de CiU convida Esquerra a lluitar junts en qüestions com l'aeroport del Prat o el traçat del TGV per BCN

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, ha convidat ERC a fer front comú amb CiU al Parlament per "plantar cara" al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero en assumptes com la gestió de l'aeroport del Prat o el traçat del TGV per Barcelona.

Després de la reunió de l'executiva de CDC, Mas ha respost a les declaracions fetes ahir diumenge pel secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, que demanava Mas unitat i valentia per desenvolupar els temes importants per a Catalunya, com l'Estatut, l'aeroport i rodalies de Renfe.

El líder de CiU també respon a les afirmacions que Puigcercós ha fet en una entrevista a La vanguardia en què afirma que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, sotmet Catalunya a "una situació d'asfíxia que li pot passar factura" de cara a les pròximes eleccions generals i que José Montilla ha de "plantar cara".

"Ho diu sis mesos després d'haver constituït el segon tripartit. Ara se n'adonen que van posar un president de la Generalitat que no planta cara davant el govern espanyol?", ha remarcat Mas, que ha advertit a la cúpula d'ERC que "després no es queixin si hi ha votants i dirigents seus que no entenen què estan fent".

Mas ha proposat que, "si el president de la Generalitat no planta cara, que planti cara el Parlament", a través d'accions com, per exemple, votar una resolució en la qual es reclami que les institucions catalanes tinguin la majoria en la gestió del Prat o s'exigeixi un canvi del traçat del TGV previst per Barcelona, tema en el qual CiU i ERC també podrien anar junts a l'ajuntament de la capital catalana.

"Només fa falta que els vots dels diputats d'ERC al Parlament se sumin als de CiU per defensar els temes de país", ha reflexionat.

Mantenir el tripartit
Mas ha assegurat que aquesta oferta de front comú amb ERC no busca la "ruptura" del tripartit, sinó que pretén "defensar els temes de país i condicionar el govern de la Generalitat" perquè planti cara a Madrid, encara que "si per comoditat, els dirigents d'ERC no volen fer pressió, el Parlament no podrà fer aquest treball".

Fins ara, segons Mas, "els dirigents del PSC no s'atreveixen a molestar al PSOE", mentre que "els dirigents d'ERC no s'atreveixen a molestar al PSC: està a les seves mans passar de la declaració a l'acció".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA