Política

Balaguer denega una moció per donar suport a una consulta popular sobre la independència

Mentre que el regidor d'ERC i els cinc de CiU hi han votat a favor, els vuit del PSC i l'únic regidor del PP han votat en contra i els dos d'ICV s'han abstingut

L'Ajuntament de Balaguer ha denegat durant el ple municipal celebrat aquest dijous a la nit una moció presentada per ERC que proposava donar suport a una consulta popular al municipi sobre la independència de Catalunya.

Mentre que el regidor d'ERC i els cinc de CiU hi han votat a favor, els vuit del PSC i l'únic regidor del PP han votat en contra i els dos d'ICV s'han abstingut en no ser acceptades algunes correccions que proposaven. En total, només sis vots a favor dels disset possibles.

"Les consultes populars no s'han de fer amb una caixa de sabates enmig la plaça". Així ha justificat el seu no a la moció presentada per ERC, el regidor del PP a Balaguer, Joan Maria Molins. Molins a més, ha dit estar a favor de les consultes però en contra de les "il·legals o alegals" i en aquest sentit ha dit que aquest tipus d'iniciatives municipals van en contra de la Constitució.

ICV per la seva banda, s'ha abstingut ja que la moció denegada recull "exclusivament" la opció de la independència. Per la regidora Anna Maria Torres, la moció hauria de fer referència a una "consulta popular per l'autodeterminació" ja que, d'aquesta manera, el ciutadà podria escollir quin tipus de Catalunya vol, d'entre moltes.

CiU en canvi ha donat suport a la iniciativa tot i que els seus vots no han estat suficients perquè la moció tirés endavant. Només sis dels disset vots possibles han estat a favor. El PSC ha votat en contra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.