Política

Un exdirigent de CiU critica els “nens” del pinyol de Mas

López de Lerma acusa els estrategs de CDC de confondre els desitjos amb la realitat

Amb comptagotes van apareixent veus més o menys significades a l’entorn de Convergència que qüestionen l’oposició de CiU al nou model de finançament. Després de Miquel Roca i Ignasi Guardans, l’exdirigent de CiU Josep López de Lerma s’ha afegit a la llista i no solament censura l’actitud de rebuig de la federació, sinó que, a més, carrega directament contra els estrategs, el pinyol d’Artur Mas, en què hi ha David Madí, Oriol Pujol i Francesc Homs.

Sense pla B
“El que ningú entén a Catalunya és que Mas sigui presoner de quatre nens que no han fet res més a la seva vida que viure del pressupost públic i dir bajanades”, diu sense embuts en un article al diari Expansión. Josep López de Lerma, que va ser president gironí de CDC i vicepresident del Congrés de Diputats, es va retirar de la política activa després del seu pas per Madrid, on va ser diputat entre el 1993 i el 2004. El 2007 es va incorporar al bufet d’advocats Roca Junyent. El to de l’article és molt crític i situa CiU al marge de la centralitat política. Segons López de Lerma, ERC ha substituït CiU en el seu “possibilisme polític”.

L’exdirigent de la federació considera que CiU “no tenia pla B” i que va confiar tota la seva estratègia a una sola carta: que Esquerra rebutgés el finançament, el tripartit es trenqués i s’avancessin les eleccions a la tardor. D’aquí la càrrega contra els estrategs, que al seu parer “no només confonen els desitjos amb la realitat, sinó que viuen encantats a l’estratosfera, creient a ulls clucs que els equivocats són tots els altres, inclosos els electors”.

La societat civil
Part de la societat civil s’ha posat al costat del govern en el resultat final del finançament. “Els equivocats no són els empresaris, és CDC, que s’ha instal·lat a la lluna de València i ha agafat el trabuc”, sosté López de Lerma. Roca ha donat per bo l’acord i Guardans alerta que CiU corre el risc de “perdre la coherència amb la pròpia trajectòria”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida