Política

Puigcercós alerta que la Generalitat pot perdre 2.000 milions d'euros sense un finançament més "just"

Política

El president d'ERC, Joan Puigcercós, alerta que l'actual situació de crisi econòmica comportarà que la Generalitat deixi d'ingressar prop de 2.000 milions d'euros. Durant el Congrés regional de la Catalunya Central, celebrat aquest dissabte, ha afirmat que "ara més que mai Catalunya necessita un finançament just" i ha advertit que "si no arriben més diners, fruit del nou sistema de finançament" el govern es pot veure obligat a una "retallada notable" de la seva inversió.

Puigcercós ha presentat un informe elaborat per ERC on es fa una estimació de com pot afectar a l'acció de govern la disminució d'ingressos propis si no arriben més recursos del nou finançament. Durant la seva intervenció ha destacat que "si s'aplica una retallada lineal" dels 2.000 milions d'euros que deixarà d'ingressar la Generalitat, alguns projectes que es volien impulsar com ara el Pla de barris, la construcció de noves escoles, la incorporació d'un miler de mestres o bona part de les infraestructures previstes "no es podran dur a terme".

El president d'ERC ha fet aquestes declaracions durant el II Congrés Regional de la Catalunya Central celebrat a la Universitat de Vic, durant el qual han organitzat una jornada de treball amb els càrrecs electes de la regional de les comarques centrals i membres del Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.