Política

Mor un destacat 'capo' mafiós en un tiroteig amb la policia siciliana

Un important capo de la màfia siciliana, Daniele Emmanuello, de 43 anys, considerat un dels homes "més perillosos" buscats a Itàlia, ha mort a una casa d'Enna, al centre de Sicília en un tiroteig amb la policia.

L'alcalde de Gela, Giuseppe Crocetta, ha declarat que ara a la ciutat "es pot posar fi a la paraula màfia", ja que segons ha assegurat "Emmanuello ha tingut la responsabilitat d'haver destruït l'economia i el desenvolupament de la localitat".

Antecedents
Sobre Daniele Emmanuello pesava una ordre de recerca i captura des del 1996 i havia estat condemnat a cadena perpètua per càrrecs d'homicidi i tràfic de droga. El mafiós era el cap del clan del mateix nom que opera a Gela, la província de Caltanissetta al sud de l'illa.
Daniele Emmanuello era nebot d'Angelo "Furmiculuni" Emmanuello, cap històric de la màfia de Gela, assassinat a principis de la dècada de 1980, i estava considerat el seu hereu.

El seu historial criminal va començar després de l'assassinat del seu oncle i el clan va deslligar una guerra contra la "Stidda", l'organització mafiosa oposada a la Cosa Nostra siciliana. Fins i tot, Emmanuello va aconseguir sortir amb vida de dos atemptats perpetrats per la màfia la "Stidda" el 1988 i el 1989.

Posteriorment el 1991, Emmanuello va ser el promotor de la pau mafiosa amb aquesta organització criminal i va posar fi a una guerra que s'havia cobrat 121 vides.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.