Política

'The Washington Post' compara Zapatero i Obama

Política

Ser present a la passada cimera del G-20 no va ser l'únic premi al viacrucis que va haver de passar José Luis Rodríguez Zapatero per aconseguir seure en una de les cadires a Washington. Ahir, el prestigiós diari nord-americà The Washington Post va regalar encara més motius a la Moncloa per treure pit publicant una columna d'opinió en què destacava nombroses similituds entre el president electe dels Estats Units, Barack Obama, i Zapatero, i situava el president espanyol com a possible aliat principal d'Obama a Europa.

El periodista Jim Hoagland, que va coincidir breument amb Zapatero durant la cimera del G-20, assenyala en el transcurs del seu article una sèrie de similituds, com ara el canvi fonamental que l'arribada de l'un i l'altre als seus repectius governs va suposar després d'anys de domini conservador.

Hoagland va encara més enllà a l'hora d'equiparar els dos líders i recorda que tots dos van néixer un 4 d'agost amb només un any de diferència. A més, tots dos tenen dues filles i són uns apassionats del bàsquet, i han assumit tots dos el poder "en nom d'una nova generació".

Aquestes coincidències serveixen a Hoagland per pronosticar una bona relació entre tots dos països que podria ser molt profitosa per als Estats Units de cara a les seves relacions amb els països de Llatinoamèrica. Tot i això, el periodista americà també es fa ressò d'algunes de les polítiques "de socialista compromès" que ha aplicat Zapatero a l'Estat espanyol en els últims anys i que no tindrien cabuda dins del programa d'Obama, com ara la llei del matrimoni homosexual o la legislació del suïcidi assistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.