Política

Obama fa oficial que Hillary Clinton serà la secretària d'Estat dels Estats Units

Món

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, donarà a conèixer aquest dilluns el seu equip de seguretat nacional en una roda de premsa que se celebrarà a Chicago i en què es preveu que anunciarà la inclusió de la seva exrival per a la candidatura demòcrata a les passades eleccions presidencials, Hillary Clinton, en el càrrec de secretària d'Estat.

Aquesta decisió es va prendre per un acord entre Barack Obama i Bill Clinton, expresident dels Estats Units i marit de la pròxima successora de Condoleezza Rice, pel qual el segon va acceptar fer públics els noms dels més de 200.000 donants de la seva fundació, segons ha informat el diari The New York Times.

A més d'aquest nomenament, n'hi haurà d'altres: per exemple, el de l'actual secretari de Defensa, el republicà Robert Gates, que continuaria al càrrec en el govern demòcrata, i el general retirat del cos de marines James Jones, que obtindria el càrrec d'assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca. També s'espera que Susan Rice, una assessora en política exterior d'Obama, sigui designada com a ambaixadora del seu país davant l'ONU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.