Política

política

‘Sociovergència' a Sant Vicenç

El PSC entra a formar part del govern municipal amb l'objectiu de garantir l'estabilitat fins al final del mandat

L'oposició creu que els tres regidors socialistes s'han vist obligats a fer el pas forçats per les executives

Sant Vicenç de Montalt torna a tenir un tripartit. El PSC va fer el que s'esperava i va rubricar ahir juntament amb CiU i Amics per Sant Vicenç (AxSV) un nou pacte de govern amb l'objectiu de garantir l'estabilitat fins al final del mandat i assegurar l'alcaldia a la federació nacionalista. El cap del grup socialista, Lluís Bisbal, va assegurar que ho feia per “responsabilitat” i per desencallar assumptes bàsics com ara el pla d'ordenació urbanística municipal o el projecte per instal·lar una gran superfície comercial a Can Boada.

Tot i que inicialment els tres regidors del PSC s'havien aliat amb la resta de grups de l'oposició, a excepció del PP, per forçar un govern de concentració sota l'amenaça d'una moció de censura, finalment s'han hagut de desdir de la proposta. El principal escull es trobava en l'exregidora de CiU, Fina Navarro, que per la seva condició de “trànsfuga” no era ben vista per la direcció dels socialistes. “Aquest document està obert als altres partits i si ells volen tenen les portes obertes”, va afegir-hi Bisbal, que admet que la decisió d'entrar a l'equip de govern de CiU i d'AxSV demostra una voluntat de “sacrifici pel bé del poble”.

L'alcalde, Miquel Àngel Martínez (CiU), que durant tot aquest procés s'ha mantingut en un prudent silenci, va assegurar que el pacte amb el PSC “ha estat fàcil” i que els principis d'aquest acord “honest i transparent” permeten que el municipi no quedi bloquejat. “No es va començar a negociar cartipàs, sinó els temes fonamentals”, va destacar Martínez, que va aprofitar per qualificar la proposta inicial capitanejada per ERC i el grup independent ANEM de “poc assenyada” i “sense ni cap ni peus”. Però el que veritablement ha pesat en l'entesa, segons Martínez, ha estat la fermesa amb la qual els tres socis han decidit apartar la regidora no adscrita, Fina Navarro. “Els trànsfugues no haurien de tenir cabuda en cap pacte de govern”, va dir l'alcalde.

Per part de l'altre soci, Amadeu Clofent (AxSV) va assegurar que aquest nou acord “traspua generositat”. Tot i admetre que la situació fins ara no havia estat fàcil, va agrair “l'acte de responsabilitat” del PSC per donar prioritat als interessos del poble respecte als partidistes. Pel que fa al nou cartipàs, els tres regidors socialistes tindran dues tinences d'alcaldia, i les regidories d'Hisenda, Comunicació, Sanitat, Consum i Benestar Social.

El tret principal d'aquest pacte de govern és que traspua generositat
Amadeu Clofent
cap del grup municipal axsv
Hem deixat de banda aspectes polítics per prioritzar el bé del poble
Miquel Àngel Martínez
alcalde de sant vicenç
L'acord demostra les ganes i el sacrifici que fem perquè el municipi avanci
Lluís Bisbal
cap del grup municipal del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
memòria històrica

Identifiquen mig miler més de brigadistes desapareguts durant la Guerra Civil

barcelona
estat espanyol

La Fiscalia Europea investiga la denúncia a Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ambaixador palestí diu que el reconeixement arriba en “el moment propici”

Barcelona
política

Bolaños dona la cara pels jutges en l’aplicació de l’amnistia

madrid
guerra a europa

Putin avisa Europa de conseqüències si s'usen armes de l'OTAN contra Rússia

barcelona
tribunals

Rebutgen la querella contra la mesa del Congrés per la llei d’amnistia

barcelona
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona
Guerra a Gaza

Irlanda afirma que Europa pot fer “molt més” per aconseguir un alto el foc

Barcelona