Política

JORDI XARGAY

ALCALDE DE PALOL DE REVARDIT (CIU)

“Millorem en qualitat”

Opina que Palol ha de continuar sent un municipi rural amb bons equipaments

Destaca la recuperació del castell com a gran espai polivalent

En els pròxims anys, passaran per Palol de Revardit el TAV i la MAT. Estem davant d'un punt d'inflexió en la història del municipi?

Evidentment, són unes infraestructures que afecten molt el territori i que, malgrat que siguin necessàries per al país, a nosaltres no ens agraden. Amb el tren vam poder dir-hi la nostra i vam aconseguir rebaixar l'impacte, però no ens ha agradat la manera com s'ha abordat la MAT. No som dels que diem “no” per dir “no”, sinó que proposem l'alternativa que, si realment s'ha de fer, que passi pel corredor de l'autopista i l'N-II, i soterrada. No hem perdut l'esperança que s'acabi fent bé. Hi lluitarem fins al final.

Del pla director urbanístic comarcal (PDU), al final n'estan satisfets?

Tot i que condiciona el creixement del municipi i posa obstacles en molts aspectes, podem dir que ens van escoltar i van tenir en compte la majoria de les al·legacions que vam presentar-hi.

Poden estar tranquils, els que temien la zona industrial de la Banyeta?
Sí, perquè en el document final ja no consta i la zona queda com a rústic general. És cert que sempre se'n podrien canviar els usos... Però crec que podem estar tranquils, ens en hem sortit.

Han pogut anar executant els projectes previstos per aquest mandat?

Estem contents perquè en una època dolenta econòmicament com l'actual serà dels anys que haurem fet més obra i haurem executat el que ens havíem proposat, gràcies al fet que al seu moment vam lligar les ajudes i subvencions. Parlem de la rehabilitació del castell, llargament reivindicada pels veïns, que estem transformant en un equipament amb diversos usos; l'ampliació del poliesportiu per tenir espai per a joves i les associacions; la rehabilitació del nucli antic de Riudellots, les obres de la qual s'iniciaran l'any vinent; la millora i construcció dels ponts als veïnats de Can Franc i Can Vila, que ja tenen l'obra adjudicada... Amb l'acabament d'aquestes obres haurem fet fer al municipi un tomb de qualitat; l'hem regirat com un mitjó perquè hem actuat en pràcticament tots els nuclis i veïnats i hem aconseguit un nivell d'equipaments molt important.

I els acaben d'incloure al projecte Viure al Poble.

Exacte. A grans trets es tracta d'un projecte de dinamització del municipi a partir del riu i el castell. Hi haurà un centre d'interpretació i unes rutes, es farà un mercat mensual, etc. Té un pressupost de 650.000 euros, dels quals el municipi al final només en pagarà una part.

Ser president del Consell Comarcal deu ser un avantatge.
Com tot a la vida té inconvenients però també te avantatges. Penso que sí [riu]. Et permet estar més al cas de les coses, establir contactes...

Ara mateix Palol és un poble rural, però alhora té indústria. El creixement continuarà en aquesta línia?

Tenim les arrels en l'agricultura i no les volem perdre. El que passa és que, com a tot arreu, la gent de pagès s'ho ha hagut d'anar deixant. Per això ens va interessat poder tenir una petita zona industrial. Haurem de veure cap on ens porten les circumstàncies, però en fi, tenim clar que hem de ser un municipi rural amb equipaments de qualitat, semblants als d'una ciutat. Això és el que volem potenciar: la qualitat de vida de la nostra gent. Un cop equipat, ara es tracta de millorar els serveis, aconseguir que la gent s'hi senti a gust.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries