Política

El cas del 4% esquitxa una empresa participada pel senador Jordi Vilajoana

La fiscalia vol inculpar quatre empresaris relacionats amb el desviament de diners del Palau

Pretén inculpar també l'excap de Ferrovial a Catalunya

La fiscalia pretén que el jutge que investiga el cas de l'espoli del Palau inculpi fins a nou persones més, pràcticament totes relacionades amb el cas del 4% de suposat finançament irregular de CDC. Entre les peticions d'inculpació hi ha les dirigides als responsables de quatre empreses de qui se sospita que haurien esta “participants conscients i eficients en el desviament de fons”. Una d'aquestes empreses és la firma de publicitat Altraforma, un 12,08% de les accions de la qual són propietat de Jordi Vilajoana, segons van recollir els pèrits de l'Agència Tributària en el seu informe entregat al jutjat.

Vilajoana va ser conseller de Cultura dels governs de CiU i actualment és senador per la mateixa formació. Altraforma està dirigida per Laia Vilajosana, filla del senador, i té com a conseller delegat Antonio Giménez Salinas. Aquesta empresa hauria rebut del Palau, l'any 2007, 59.740 euros provinents d'un pagament de 191.316 euros que va fer Ferrovial a la institució. La resta dels diners van anar a l'empresa Hispart –60.462 euros–, a la fundació –30.850–, i els 41.000 restants els va treure Millet en metàl·lic.

Hispart és una altra de les empreses de qui es demana la inculpació dels responsables. També de les empreses New Letter i Letter Graphic. Totes quatre haurien cobrat del Palau per feines que l'actual direcció de la institució no té constància que siguin certes.

Barberà i Buenaventura

Entre la resta de persones de qui es demana la inculpació hi ha l'exdirectiu de Ferrovial a Catalunya Pedro Buenaventura. En relació amb Ferrovial es demana la compareixença com a testimoni del responsable de relacions institucionals, Juan Elizaga. La petició d'inculpacions en aquesta investigació es completa amb les de Daniel Osàcar i Àngel Colom, com ja va avançar ahir aquest diari.

L'última petició d'inculpació és la de la secretària de Millet, Elisabet Barberà. En aquest cas es demana que se la interrogui en relació amb la investigació de l'espoli i no pel tema de Ferrovial i CDC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

França reclama el Consell de Seguretat que actui, i “no només parli” sobre Gaza

barcelona
memòria històrica

Identifiquen mig miler més de brigadistes desapareguts durant la Guerra Civil

barcelona
estat espanyol

La Fiscalia Europea investiga la denúncia a Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ambaixador palestí diu que el reconeixement arriba en “el moment propici”

Barcelona
política

Bolaños dona la cara pels jutges en l’aplicació de l’amnistia

madrid
guerra a europa

Putin avisa Europa de conseqüències si s'usen armes de l'OTAN contra Rússia

barcelona
tribunals

Rebutgen la querella contra la mesa del Congrés per la llei d’amnistia

barcelona
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona