Política

Un regal al PSC o un problema per a CiU

Zapatero decidirà en plena campanya que l'MTC se'n va a Zarra, si no s'espera per pactar amb Mas dur-lo a Ascó

El govern de l'Estat guarda silenci sobre l'emplaçament del magatzem temporal centralitzat (MTC). Si divendres el Consell de Ministres anuncia el destí dels residus nuclears, la decisió marcarà l'inici de la campanya electoral a Catalunya. Però només si l'MTC se'n va cap a la població valenciana de Zarra, l'anunci serà un important baló d'oxigen per al PSC. José Montilla s'ha vist forçat a rebutjar la candidatura d'Ascó; fins i tot davant dels empresaris del Camp de Tarragona, força partidaris de portar la inversió de 1.000 milions a la Ribera d'Ebre.

De fet, en el PSC ebrenc van sospirar alleujats el 17 de setembre, quan es va filtrar que la comissió interministerial feia passar Zarra per davant d'Ascó. Per tant, si hi hagués canvis i l'MTC acabés venint a l'Ebre, el més aconsellable per als socialistes seria que Zapatero ho anunciés passades les eleccions catalanes i amb Artur Mas, hipotètic vencedor el 28 de novembre, havent de pactar possibles contraprestacions amb el PSOE. Un escenari que el mateix Mas va voler descartar la setmana passada, tot advertint que també rebutjarà l'MTC “després de les eleccions”. Amb tot, Josep Antoni Duran Lleida també ha donat ja per fet que Zarra serà l'escollida.

Només la candidata del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha reclamat el cementiri nuclear per a Ascó, potser perquè sap que ho té complicat i no hi té res a perdre. Més coll avall ho té el també popular Francisco Camps, que es resisteix a posar-se al telèfon del ministre Miguel Sebastián. El president valencià es reunia divendres amb la plataforma de Zarra per rebutjar en públic l'MTC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa