Política

Montilla alerta d'una “agenda oculta” de la dreta per sortir de la crisi

El candidat del PSC diu que no la fan pública perquè “espantaria els ciutadans”

Fa una crida a convèncer els decebuts perquè el PSC guanyi les eleccions

El cap de llista del PSC a les eleccions al Parlament i president de la Generalitat, José Montilla, ha alertat aquest dimarts d'una “agenda oculta” dels partits de dreta per sortir de la crisi “perquè espantaria els ciutadans”. En un míting llampec a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), Montilla ha avisat que el PSC afronta “de forma molt diferent” la recerca de solucions per combatre la crisi: “El país no necessita solucions de retallar els drets socials com pregona la dreta. Uns ho diuen més clar i uns altres ho amaguen com van fer els conservadors al Regne Unit”. En canvi, ha destacat que l'aposta dels socialistes es basa en “garantir l'estat del benestar i els avenços que s'han fet” i “no permetre les retallades en polítiques socials”.

D'altra banda, Montilla ha insistit amb la idea que encara falten més de dues setmanes per les eleccions i tot està per veure, i que per tant cal mobilitzar els indecisos: “Podem i guanyarem les eleccions si aconseguim que la gent que està decebuda per la crisi econòmica o per la política o que no veuen clar per qui votar van a dipositar el seu vot”.

El candidat socialista ha aprofitat per defensar algunes de les propostes que ha fet per combatre l'atur entre els més joves, com els contractes formatius pels que ni estudien ni treballen: “No es tracta d'ajudar els ganduls, sinó de recuperar els joves pel progrés donant una oportunitat de formar-se i perquè trobin feina. De no deixar-los de banda i fer-los treballar sense cobrar, com proposa Artur Mas”.

Davant d'una cinquantena de persones, Montilla s'ha mostrat satisfet amb la feina feta pel govern els darrers anys, i ha especificat que s'han fet 400 escoles, 300 escoles bressol, 127 Centres d'Atenció Primària i 8 hospitals. Tot i això, ha reconegut que 'queden moltes coses per fer'.

Finalment, ha reiterat que “el temps del tripartit ja ha passat” i ha assegurat que no volen ni pactar amb la dreta “de les polítiques antisocials” ni “amb els que volen trencar la convivència i fer un referèndum per separar-se d'Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres