Política

Mas no entén que li diguin separatista i alhora afí al PP

Assegura que Montilla es contradiu

Demana que l'agenda del futur govern no quedi a mans d'una minoria

El candidat de CiU, Artur Mas, va ironitzar ahir sobre les crítiques que li fa el primer secretari del PSC, José Montilla, dient que són contradictòries. “No es pot dir que CiU vol la independència i al mateix temps assegurar que pactarà amb el PP”, va indicar. I va afegir que el PSC també es contradiu quan llança l'eslògan “Mas de lo mismo” i després Montilla diu a Felipe González durant un míting que la CiU actual ja no és la mateixa que va pactar amb ell als anys noranta. “En què quedem? Les dues coses juntes no poden ser”, va insistir el candidat de la federació.

Segons el líder de CiU, tot plegat és un intent dels socialistes de generar por al seu electorat, però amb el problema que han caigut en la contradicció i que la gent el que vol és que es generi confiança. Mas va fer les declaracions durant un esmorzar organitzat ahir per Primera Plana a Barcelona.

Conscient que va primer en les enquestes, el candidat va aprofitar per argumentar a favor de la necessitat d'un govern fort. Aquest serà un dels puntals de la campanya de CiU. Al·ludint amb tota claredat a ICV, Mas va dir que no pot ser que el futur executiu català neixi debilitat i que “el 8 o el 10% dels vots acabin marcant l'agenda política d'un país”. Va recordar que Iniciativa va instal·lar càmeres a les comissaries i que després se'n van difondre imatges “posant la policia als peus dels cavalls del prestigi en aquest país”. Va precisar que el debat no eren les càmeres a les comissaries, sinó l'ús polític que es va fer de les imatges.

Mas va afegir que, en el cas que CiU aconsegueixi un govern fort, aquest no serà en cap cas un executiu “aïllat i egoista”, sinó que estarà obert a pactes puntuals amb totes les altres formacions polítiques. Però, segons el líder de CiU, un govern d'aquestes característiques permetria aplicar un programa coherent en un moment difícil a causa de la crisi i la situació delicada de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.