Política

Esquerra s'estrena amb una crida a barrar el pas al PP

Intensifica els atacs als populars per intentar evitar que esdevinguin la tercera força del Parlament

Puigcercós destapa un dau amb sis conseqüències si Sánchez-Camacho és decisiva

Tota l'artilleria encarada cap al PP per evitar el sorpasso a petita escala que vaticinen les enquestes. Esquerra deixa enrere la precampanya amb un adversari ben identificat, aquell que li pot arrabassar la tercera plaça en el rànquing de forces parlamentàries, assolida per primera vegada el 2003.

A aquest objectiu prioritari obeeix el dau destapat pocs minuts després de la mitjanit passada pel candidat del partit, Joan Puigcercós, en l'obertura de la campanya. Sis cares que adverteixen de les malvestats que provocaria, en el parer dels republicans, que el PP fos decisiu en la governabilitat de Catalunya. Transvasament de l'Ebre, setge a la immigració, acatament de la sentència del Constitucional contra l'Estatut, el català com a llengua de segona, perpetuació del dèficit fiscal i retorn de les curses de braus. Puigcercós va contraposar aquest dau blau –el color del PP– amb el cub groc que va presentar al Teatre Grec de Barcelona durant la precampanya, que mostra les sis condicions d'ERC per tancar eventuals aliances postelectorals, encapçalades pel referèndum sobre la independència.

Res és casual a l'hora d'encetar una campanya i Esquerra va triar un sopar amb militants al pavelló olímpic de Reus, seu del número 2 de la llista per Barcelona, el president del Parlament, Ernest Benach, que és també el càrrec institucional de més rang de què disposa el partit.

Els republicans apel·laran els pròxims quinze dies al vot útil independentista en la primera campanya de Joan Puigcercós com a cap de cartell. Parteix amb 21 diputats, però totes les enquestes preveuen una davallada. En privat, cada líder republicà parla d'una xifra diferent però hi ha consens generalitzat que es perdran alguns escons pel camí. El mínim comú denominador és la “injustícia” que suposaria un mal resultat tenint en compte l'obra de govern: llei del cinema, de consultes, blindatge de la immersió, impuls del català a la universitat...

En qualsevol cas, mobilitzar la parròquia amb un missatge contra el PP sempre dóna fruits. ERC pretén treure de casa en el darrer moment un electorat tradicional del més exigent altament desmotivat i indecís. Segons el Centre d'Estudis d'Opinió, només un 35,3% dels votants del partit ara fa quatre anys afirmen que repetiran.

Voteu l'Esquerra, Per volar més alt, El millor per Catalunya, Cap a la independència, Força!, Aire fresc, + a prop, Som com som i, ara, Gent valenta són els lemes de campanya des de les primeres eleccions en democràcia. Per primer cop, el referèndum cap a la independència s'ha inclòs en el cartell. Falten setze dies perquè els ciutadans llancin els daus, cadascú els seus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden es declara capacitat per guanyar Trump tot i la desfeta en el debat

barcelona
estats units

El Suprem ratifica que es pot multar a persones sense llar per dormir al carrer

barcelona
judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona
guerra a europa

Ucraïna rebrà 60.000 milions a l’any en ajuda en els pròxims quatre anys

barcelona
judicial

El Suprem rebutja els recursos de Millo contra els indults a Junqueras i Cuixart

barcelona
Iran

Les autoritats allarguen quatre hores el tancament dels col·legis electorals

barcelona