Política

Mas es llança a la batalla per la majoria absoluta

El líder de CiU fa una crida a la mobilització perquè l'electorat no es confiï i doni la victòria per guanyada abans d'hora

Presenta el 28-N com un plebiscit entre la Catalunya del passat i del futur

CiU es va llançar ahir a la batalla per aconseguir la majoria absoluta des del rovell de l'ou de Barcelona: la plaça de Catalunya. Els d'Artur Mas encaren la campanya amb el repte de consolidar a les urnes la victòria inqüestionable que li atorguen amb unanimitat les enquestes. La federació persegueix un resultat que li permeti governar amb comoditat. És a dir, que no l'obligui a dependre del suport de cap altre partit. Però amb tots els vents a favor, tem que l'electorat es desmobilitzi. Més que cap altre candidat, Mas ha convertit l'excés de confiança en el seu principal adversari.

Per aquesta raó, el líder de CiU va fer una altra crida a la prudència. Des d'una vela gegantina, amb capacitat per a mil persones, va recordar que amb l'inici de la campanya arriba l'hora de la veritat. “Si ens creiem les enquestes que ens donen majoria absoluta acabarem fregant la derrota”, va advertir. En el seu tercer intent per convertir-se en president de la Generalitat, Mas no vol deixar de recordar que és “gat escaldat” i que a hores d'ara encara no hi ha res fet.

Per CiU, consolidar una majoria àmplia a les urnes és la condició sine qua non per formar el govern “fort” que Catalunya necessita per afrontar amb garanties la crisi econòmica que escura la butxaca dels catalans i l'atzucac nacional després de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. Res de parlar de futures aliances amb altres formacions. CiU vol convertir el 28-N en un plebiscit. Però el que està en joc, segons Mas, no és si governa l'esquerra o la dreta, si s'avança cap a la independència o en l'autonomia, sinó si es comença a construir el país del “futur” o s'embarranca en el “passat”. Un canvi de rumb, en definitiva, cap a la promesa que CiU recull al seu lema: “Una Catalunya millor”. La del concert econòmic, com a primera estació del dret a decidir, és la columna vertebral del projecte de país amb què aspira a convertir-se en el pròxim president de la Generalitat.

Josep Antoni Duran i Lleida, que va flanquejar la intervenció de Mas juntament amb Xavier Trias, va insistir en aquest missatge. L'objectiu, va apuntar, és evitar que el país se'n vagi a “fer punyetes”. El secretari general de CiU va apel·lar al vot útil per aquest “canvi” que la federació s'ha entestat a recobrir d'una moral il·lusionadora que alhora combati la desafecció creixent envers la política.

Petició de joc net

CiU encara el tram final fins al 28 de novembre amb la voluntat de mantenir el to positiu amb què ja ha segellat tota la precampanya. Mas va tornar a insistir en la necessitat que els altres partits juguin “net” durant els pròxims quinze dies en què, d'entrada, ell descarta caure en l'espiral de crítiques i de provocacions que li llancin la resta de partits. Davant de cada pell de plàtan, un somriure, recepta amb insistència Mas.

Mantenir l'ànim, i no tenir el desgast de tants mesos amb l'electorat a punt per dipositar la papereta és el gran repte de la federació. A la plaça Catalunya, amb Jordi Pujol i la cúpula en ple, simpatitzants d'arreu i ben entrada la nit, es respirava eufòria. CiU s'ha conjurat perquè el sentiment no s'esvaeixi i, sobretot, es tradueixi en un resultat contundent el 28-N.

Artur Mas és qui millor pot pilotar el redreçament urgent de Catalunya
Jordi Pujol
PRESIDENT D'HONOR DE CIU
Si ens creiem les enquestes que ens donen majoria absoluta acabarem fregant la derrota
Artur Mas
CANDIDAT DE CIU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.