Política

Mas creu que l'enquesta del CIS li va “com un anell al dit” per evitar l'excés de confiança

El candidat convergent adverteix que un govern sense majoria absoluta serà dèbil i haurà de fer pactes

El president de CiU explica que si no obtenen una majoria àmplia pactaran amb qui tinguin més coincidència programàtica.

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut avui durant una visita a l'Institut Guttmann de Badalona que l'enquesta del CIS li va com “anell al dit” per evitar un excés de confiança en el seu electorat. I és que la federació no para d'alertar sobre el perill de donar per guanyades les eleccions i insisteixen en la necessitat d'obtenir una victòria àmplia que sumi més escons que els del tripartit. Aquest és l'escenari que vol CiU i no el que reflecteix la demoscòpia.

Per l'aspirant convergent, aquest sondeig recorda que el “partit no s'ha jugat” i és un “toc d'atenció” per aquells que creuen que la victòria està assegurada. És “evident”, ha dit, que totes les enquestes diuen que CiU guanyarà amb marge, però “es tracta que hi hagi un govern fort i si el tripartit té més diputats que CiU tindrem un govern dèbil que haurà de fer pactes.

Així, ha advertit que un executiu dèbil no aixecarà Catalunya, no podrà “parlar de tu a tu amb el govern espanyol i no podrà plantejar un pacte fiscal en la línia del concert”. Per això ja tenim el tripartit”, ha afegit, i no ha descartat que, amb un escenari com el que apunta el CIS es repetís l'actual fórmula de govern.

Per això, el president de CiU ha considerat que el sondeig del l'estudi del CIS és una “invitació per la via de les xifres” a que tota aquella gent que vol el canvi però que potser creu que la federació ja té prou suport electoral vagin a votar i ho facin per la seva opció. “Si es vol el canvi, el vot útil és CiU”, ha assenyalat.

El fet que el seu partit tingui menys diputats que el tripartit no vol dir necessàriament, ha assenyalat Mas, que la federació hagi de pactar amb el PP. En aquest sentit, ha insistit que si no té una majoria àmplia, parlarà amb tots els partits per ordre de vots, i apostarà per aquell amb qui hi hagi més coincidència programàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden es declara capacitat per guanyar Trump tot i la desfeta en el debat

barcelona
estats units

El Suprem ratifica que es pot multar a persones sense llar per dormir al carrer

barcelona
judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona
guerra a europa

Ucraïna rebrà 60.000 milions a l’any en ajuda en els pròxims quatre anys

barcelona
judicial

El Suprem rebutja els recursos de Millo contra els indults a Junqueras i Cuixart

barcelona
Iran

Les autoritats allarguen quatre hores el tancament dels col·legis electorals

barcelona