Esquerra vol promoure una marca única de la natura i el paisatge gironí
La cap de llista d'Esquerra per Girona, Carme Capdevila, va explicar al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa les propostes de paisatge i territori
No hi ha un escenari millor que la fageda d'en Jordà, situada al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, per exposar les propostes pel que fa a política de paisatge i territori. Aquest és el lloc que ahir va escollir la cap de llista d'Esquerra per Girona, Carme Capdevila, acompanyada pel diputat Pere Bosch i número 3 de la llista, per oferir una roda de premsa per exposar aquestes propostes punt per punt. “Perquè aquí és un dels millors exemples que hi ha de gestió i relació entre paisatge, turisme, gastronomia i economia”, va dir.
Carme Capdevila va explicar que Esquerra establirà una nova filosofia en la gestió dels espais d'interès, protegits o no, sota un nou concepte, orientat a esdevenir un veritable motor de desenvolupament per al territori, vencent les reticències actuals. “Cal trencar la tendència aconseguida fins ara de relacionar la protecció del territori amb un fet negatiu per a qui hi viu; el paisatge ha de ser un orgull i un motor pel territori”, va assenyalar.
A més a més, Capdevila va explicar que Esquerra establirà estratègies de desenvolupament local en tots els sectors a partir de la presència de figures de protecció de cada territori, “perquè la gent ha de considerar la protecció del territori com una oportunitat única de desenvolupament i de protecció de les activitats tradicionals”.
A banda de crear els parcs periurbans en les àrees metropolitanes de Girona i Figueres –zona de les deveses de Salt i Bescanó i la zona de Celrà– i promoure la reserva de la biosfera Pirineus-Costa Brava –des de l'Ardenya a les Salines, passant per les Cadiretes, les Gavarres, el Baix Ter, el cap de Creus i l'Albera–, una de les propostes més decidides segons Capdevila serà la promoció d'una marca única de la natura i el paisatge gironí. “Unificarem els sistemes i mètodes de gestió dels espais protegits, expandint les bones pràctiques de gestió que han significat un èxit a tots els espais protegits gironins i evitant la disparitat de criteris que aboquen a errors en alguns d'aquests espais”, va concretar.