Política

CiU denuncia dèficits d'infraestructures educatives a l'Alt Camp i la Conca

Les candidates convergents Irene Rigau i Dolors Batalla ho van explicar en una visita al Pla de Santa Maria

En plena campanya electoral, les diputades convergents Irene Rigau i Dolors Batalla han visitat aquesta setmana el municipi del Pla de Santa Maria i l'escola Sant Ramon, on van poder constatar que encara hi ha nens que estudien en barracots.

Batalla ha denunciat els incompliments del tripartit com el cas de l'escola Joan Plana, de Puigpelat, que encara té pendent d'executar la segona fase i estan utilitzant un barracot com a menjador. “A Puigpelat inicialment estava prevista una escola amb sis aules, i serveis complementaris com ara gimnàs, biblioteca, però l'adjudicació de les obres va trigar tant que quan es va fer realitat ja es necessitava una ampliació que encara no s'ha fet”, va afirmar Batalla, que va recordar que des de l'Ajuntament fa molt temps que es reclama que es realitzin aquestes obres.

Segons Dolors Batalla, “El municipi del Pla de Santa Maria és un altre cas que encara hi ha deures pendents. Hi ha nens que estudien en barracots prefabricats, i cal finalitzar el projecte d'una línia sencera”. Batalla també ha destacat el cas de l'escola Les Comes, de Rodonyà, que acull també alumnes de Montferri i la urbanització L'Alzineta.

En el cas de la Conca de Barberà, Batalla ha explicat que el col·legi Sagrat Cor de Solivella “és un exemple més d'incompliment de compromisos, en aquest cas, el mateix delegat Xavier Sabaté ha assegurat a l'alcalde en diverses ocasions que s'executarien les obres d'ampliació i que a inicis del 2009 es fixaria el calendari, però fins ara tot continua pendent”.

La convergent va recordar que, a més del cas de Solivella, altres poblacions de la Conca com Vilaverd, Barberà de la Conca i Rocafort de Queralt també tenen pendents obres d'ampliació i millora dels centres educatius.

Segons Batalla, durant els darrers quatre anys CiU ha presentat iniciatives parlamentàries, preguntes a la mesa del Parlament, sobre l'estat de les diferents adjudicacions d' obres, així com propostes de resolució, que han estat “totes rebutjades pel govern del tripartit, i també s'han presentat reiteradament esmenes als pressupostos anuals del govern, però no han estat acceptades”.

Per la seva part, la candidata Irene Rigau va destacar la importància de reconduir el tema educatiu a Catalunya, amb un elevat fracàs escolar que actualment abasta el 30% dels estudiants: “És una de les nostres prioritats, motivar els joves en l'estudi, per incentivar-los a una formació que sens dubte els prepararà per a un futur més competitiu i poder deixar enrere dades com que el 33% dels joves no passen dels estudis d'ESO o que la taxa de l'atur juvenil arriba ja al 40%”, va apuntar Rigau, que va destacar també com a objectiu “convertir la formació professional en una política de país, aconseguir la complicitat del professorat per incentivar els joves en l'estudi i la formació, millorar i fer que cada centre escolar sigui bo en si mateix, fer l'escola coresponsable de l'educació dels infants i dels joves conjuntament amb les mateixes famílies”. Irene Rigau va parlar, a més, de “garantir el dret a l'educació en un marc de llibertat on les famílies puguin triar i manifestar l'escola que prefereixen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona