Política

La pregunta

S'ha d'oposar el govern a un magatzem nuclear a Catalunya?

Les respostes dels partits a algunes qüestions de l'actualitat

CIU

No hem d'admetre aquesta instal·lació al nostre territori, perquè ara ja produïm el 38% de l'energia nuclear de l'Estat; ja hem cobert prou la nostra quota de participació i només falta que ara vagi a un altre lloc.

PSC

Cal eliminar els magatzems que tenim ara. Hi ha partits que protesten contra l'MTC i resulta que en tenim dos que van creixent i en condicions inadequades. Els residus nuclears poden estar millor guardats.

ERC

Esquerra es continuarà mobilitzant per fer complir l'oposició contra el cementiri expressada pel Parlament, pel govern de Catalunya i per la majoria social, perquè volem un futur de dignitat per a les Terres de l'Ebre.

PP

La cultura del no del tripartit ha condemnat la Ribera d'Ebre a la pobresa. El Partit Popular creu en l'energia nuclear i creu que l'MTC és una bona solució, sobretot pel parc tecnològic que porta incorporat.

ICV-EUIA

Evidentment. Sobre els residus, se'ns diu que d'aquí a 20 anys ja es trobarà una solució; es perpetua la immaduresa tecnològica pròpia de l'energia nuclear. Demanem una data de tancament abans de parlar del magatzem.

C'S

No, tot i que és una decisió de l'Estat, amb consens social i tècnic. És una instal·lació industrial i científica, amb tecnologia segura. Genera treball i riquesa, i potenciaria la investigació en l'entorn.

SI

Sí, s'hi ha d'oposar. I d'acord amb els compromisos adquirits amb la CANC, impulsarem al Parlament una proposta de llei que estableixi la prohibició d'instal·lar cap cementiri nuclear espanyol a Catalunya.

REAGRUPAMENT

Ens hem compromès que el cementiri nuclear no estigui ni a Ascó, ni enlloc a Catalunya. Mentre no siguem un estat de dret independent, la nostra quota de solidaritat energètica està més que saldada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona