CDC suspèn de militància els tres implicats en l'intent de venda de l'acta de regidor de Vacarisses

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va decidir ahir suspendre cautelarment de militància els tres membres del partit a Vacarisses per un cas de presumpte corrupció. Després de la reunió d'ahir de la direcció de CDC, el secretari general adjunt del partit, Felip Puig, va explicar que s'ha obert un expedient informatiu, al qual probablement seguirà un expedient disciplinari, a aquests tres militants.

L'únic regidor de CiU a l'Ajuntament de Vacarisses, Josep Maria Córcoles, suposadament va negociar la venda de la seva acta de regidor per 30.000 euros al segon de la candidatura, Jordi Cos, amb la intervenció del pare d'aquest últim, Martí Cos. Córcoles i Cos van tenir quatre entrevistes a l'estiu de l'any passat en les quals van negociar la venda de l'acta de regidor. Tres de les trobades van ser enregistrades pel pare del número 2 de CiU a Vacarisses, que ha posat les gravacions a disposició d'un jutjat de Barcelona. Martí Cos va defensar que l'objectiu era «desemmascarar-lo». Per això, van parlar des de la forma de pagament fins al que es cobrava per assistir a les comissions.

CDC va qualificar aquest cas d'«assumpte d'interessos particulars», en què es podrien haver produït «situacions absolutament irregulars i impròpies del respecte a una representació institucional i del codi ètic de CDC», va subratllar Puig, que va voler enviar un «missatge de disculpa als veïns de Vacarisses».

Martí Cos va assegurar ahir que cap responsable de la direcció del partit els havia comunicat la decisió de suspendre'ls de militància. Amb tot, va recordar que ell ja s'ha donat de baixa com a militant de CDC i per tant aquesta resolució no l'afectava. De totes maneres, va recordar que aquest expedient informatiu només és un tràmit mentre es determina quina és la decisió definitiva. Martí Cos va assegurar que el seu fill «no té cap culpa» del cas i va advertir que si l'acaben expulsant de CDC «Troia cremarà».

Per la seva banda, Córcoles va preferir no pronunciar-se fins que no sigui informat directament de la resolució per la direcció del partit.

EL PERSONATGE

MARTÍ COS
EXMILITANT DE CDC I DENUNCIANT
«Jo ja em vaig donar de baixa del partit i el meu fill no en té cap culpa, del que ha passat»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona