Política

Puigcercós dóna a triar entre Aznar i Companys el 28-N

“O el PP frena l'independentisme o ERC frena el PP”, adverteix per rematar la campanya

El presidenciable republicà sosté que només Esquerra dóna continuïtat a l'esperit del 10 de juliol

Fraga i Aznar o Macià i Companys. Esquerra va rematar ahir la campanya electoral donant a triar entre aquests referents. En altres termes: “O el PP frena l'independentisme o Esquerra frena el PP”. Joan Puigcercós va tancar el cercle i va tornar al mateix missatge de l'inici de la campanya, quan va destapar un dau que simbolitzava els greuges d'un PP amb capacitat d'influència. Seguint el fil d'una carta que els populars han enviat als ciutadans en què afirmen que “només un PP decisiu a Catalunya frenarà l'independentisme”, el candidat republicà va reiterar l'input transversal dels mítings de la formació: que el PP pot tornar a esdevenir la tercera força del Parlament, per davant d'ERC.

En l'imaginari republicà encara seria més greu en un any ple de consultes per la independència i en què s'ha celebrat una gran manifestació pel dret a decidir. Per capitalitzar aquesta efervescència, Puigcercós va assegurar que només ERC dóna sentit i continuïtat al 10-J, que només el partit de Macià i Companys “metabolitza” l'esperit de la protesta. De retruc, constatava la llarga trajectòria de gairebé 80 anys de la formació i la contrastava amb les noves forces independentistes, seguint la pauta de no anomenar-les pel nom.

Rajoy “no és de fiar”

Agombolat per poc menys d'un miler de persones al pavelló de Vilablareix, a Girona, el candidat va recórrer a l'Espanya “negra, fosca i trista” de Fraga i Aznar com una última crida per evitar que Alícia Sánchez-Camacho (Alícia Vidal-Quadras, tal com la va rebatejar dies enrere) faci tàndem amb CiU. També va carregar contra el president popular, Mariano Rajoy, per haver “renunciat” a parlar gallec, tot i ser de Galícia: “No és de fiar”.

Però ahir va rebre tothom. Al candidat de CiU, Artur Mas, va donar-li la benvinguda “al club” del concert econòmic. Va lamentar la seva “ambigüitat calculada” a l'hora de defugir comprometre's a un referèndum sobre la independència en cas que Madrid tanqui les portes al concert. “El referèndum el decidirem nosaltres, sense demanar permís a ningú”, va reblar. El diputat Pere Vigo va ironitzar sobre el canvi que propugna CiU: “El canvi se'l quedava Millet”.

Igualment, Puigcercós va censurar al presidenciable socialista, José Montilla, l'obediència al PSOE i haver estat un convidat de pedra del pacte Mas-Zapatero sobre l'Estatut. A més, va lamentar que Montilla confiï repescar la part retallada del text gràcies al PSOE.

El candidat, que es presenta per primer cop com a cap de llista, es va mostrar satisfet de la campanya, convençut d'haver aixecat vots de l'abstenció i paperetes provinents de la frontera entre el seu partit i CiU i el PSC. “Hem fet una gran campanya”, va celebrar.

Cal triar entre el camí negre i trist que és l'Espanya del PP o el camí que condueix a una Catalunya lliure i independent
Aquest país ha de decidir entre el Partit Popular de Fraga i d'Aznar o l'Esquerra de Macià i Companys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Kim Ki Nam, el mestre de la propaganda de Corea del Nord

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona