Política

Rivera espera ser decisiu en un Parlament complicat

El candidat de Ciutadans es mostra satisfet de repetir els tres escons obtinguts al 2006 i créixer en nombre de vots

Cares llargues entre els militants per la irrupció de Laporta a l'hemicicle

Al partit que va ser la gran sorpresa electoral del 2006, se li va ennuegar l'entrada al Parlament de Solidaritat per la Independència (SI), amb el qual compartirà grup mixt. El candidat de Ciutadans (C's), Albert Rivera, no es va referir a la irrupció de la formació de Joan Laporta i, davant de la militància, va fer un discurs d'orgull per haver consolidat els tres escons fa quatre anys.

Rivera va ser rebut amb aplaudiments i crits de suport de les 300 persones aplegades a l'hotel Gallery. El gran cavall de batalla del bilingüisme només va ser present durant la salutació inicial i la felicitació a CiU. La resta del discurs va ser completament en castellà. Rivera va centrar-se a destacar: “Hem crescut com ningú i en cada una de les demarcacions”. “Ni tan sols nosaltres ens imaginàvem aquests resultats”, va afegir, malgrat que un dels objectius de C's era tenir grup propi (5 diputats). Pel que fa al futur, Albert Rivera va assegurar que serà a C's a qui li tocarà posar “el seny català” en una legislatura complicada.

En declaracions a aquest diari, Rivera va explicar que el Parlament sorgit del 28-N serà difícil de gestionar i que forces com C's seran decisives en l'aprovació de lleis. Pel que fa a les relacions amb el partit de Joan Laporta, va subratllar que “no hi haurà ni entesa política ni ideològica, però sí respecte i educació”. En opinió de Rivera, els resultats de SI tenen molt a veure amb la popularitat de l'expresident del Barça.

Decepció creixent

Tot i que el discurs oficial va estar ple d'optimisme, els sondeigs a peu d'urna van ser el primer gerro d'aigua freda de la nit electoral. Ràpidament, els portaveus del partit s'oblidaven de la fita d'aconseguir grup propi i qualificaven “d'històric” la consolidació al Parlament.

Les hores avançaven i l'esperança d'incrementar la representació no es perdia. Però el segon “oh!” de la nit es va produir quan, amb el 95% de l'escrutini completat, SI passava davant C's amb un escó més. Cares llargues i alguns comentaris despectius contra l'independentisme es van escoltar entre els militants.

Finalment, Ciutadans va aconseguir 105.827 vots, un 3,4% del total. La demarcació de Barcelona va tornar a ser el bastió de la formació amb 89.587 vots (gairebé tants com el total obtingut al 2006).

Hem crescut com ningú. No ens ho imaginàvem ni nosaltres
Serà un Parlament on els partits petits serem decisius
Albert Rivera
candidat de c's


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Kim Ki Nam, el mestre de la propaganda de Corea del Nord

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona