Política

El PSC de Tarragona s'encalla i perd 18.000 vots i un dels cinc diputats

Des de 2003, els socialistes han perdut més de 30.000 sufragis i veuen com CiU s'allunya i el PP ja els estalona

Per Sabaté, “Catalunya no és de dretes”

El 2003, tot i que va poder mantenir els cinc diputats, el PSC ja va perdre 15.000 vots. Ahir, però, els socialistes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es van tornar a deixar pel camí 18.000 vots més, cosa que els va abocar a una derrota tan clara com dolorosa. La força liderada per Xavier Sabaté va perdre un dels cinc diputats que tenia actualment, i això significa que Joaquim Paladella no tindrà seient al pròxim Parlament de Catalunya. A banda de Sabaté, els representants territorials del PSC seran Núria Ventura, Josep Maria Sabaté i Núria Segú.

“No són uns bons resultats i això ens obliga a fer una profunda reflexió per mirar de trobar-ne les causes”, va traslladar el cap de llista socialista als militants. Sabaté i els socialistes van admetre la patacada quan l'escrutini no havia arribat ni al 85%. Quant a les xifres, Sabaté va intentar fer una interpretació positiva, i va subratllar que “aquest serà el mandat dels nostres electors”, en referència a les 56.000 persones que els han fet confiança, lluny de les 74.000 d'ara fa quatre anys i de les prop de 90.000 de 2003.

Malgrat els guarismes clars i contundents, Sabaté es va atrevir a dir que “Catalunya no és un país de dretes i les idees de progrés tornaran a prevaldre d'aquí a quatre anys”. Sense voler aprofundir en les raons del mastegot sofert, el líder socialista considera que també els han afectat la influència de les idees conservadores, que va exemplificar en els darrers comicis als Estats Units: “El tsunami de la dreta, que està afectant tot el món, també ha arribat a Catalunya”. Sí que va reconèixer que “més avall és difícil anar”, per evitar pronunciar aquell tòpic esportiu tan recurrent del tocar fons. En cap cas, però, Sabaté creu que la victòria de CiU i el gran avenç del PP es pugui extrapolar a les municipals de l'any que ve. La seu del PSC bullia de gent, però el desànim va acabar sent majúscul.

LES FRASES

Més avall és difícil anar, encara que nosaltres ens fixem més en el sostre que en el fons
Xavier Sabaté
CAP DE LLISTA DEL PSC A TARRAGONA
El gran tsunami de la dreta que està afectant tot el món també ha arribat a Catalunya
Xavier Sabaté
CAP DE LLISTA DEL PSC A TARRAGONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona