Política

Resultats “molt durs” per a ERC a Tarragona

Els republicans passen de 3 a 1 diputats i perden la meitat dels vots

El Casal Rovira i Virgili, seu d'ERC a Tarragona, estava gairebé buit ahir a les vuit del vespre, hora de tancament dels col·legis electorals. A mesura que s'anava avançant en l'escrutini, militants i simpatitzants del partit van anar arribant al número 5-7 del carrer Reial. Sergi de los Rios, cap de llista d'ERC a Tarragona, va esperar fins que l'escrutini va haver superat el 90% per fer-ne les valoracions. Finalment, i després d'agrair a la militància la feina feta “a les meses i durant la campanya”, va qualificar de “molt durs” els resultats obtinguts per la formació.

A la circumscripció de Tarragona, ERC va perdre 2 diputats, va passar de 3 a 1, i en nombre de vots, de 50.686 a 26.245. El 17,62% de vots de l'any 2006 es va quedar reduït al 8,52% de la jornada d'ahir. També va insistir en el valor “incalculable” de les urnes, “hem d'escoltar la ciutadania”. Per últim, va felicitar Josep Poblet i CiU per la victòria tant a Tarragona com a tot Catalunya i va afegir que s'acosten les eleccions municipals: “La nostra força sempre ens l'ha donat el municipalisme”, va recordar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.