Política

“Som dipositaris d'un munt de vots d'ERC i el PSC”

El portaveu de CiU al Parlament ja avança que aquesta legislatura “no passa per la independència, sinó per nou pacte fiscal”

Oriol Pujol alerta que la crisi “durarà anys i ens sacsejarà des de baix”

El portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, ha admès que el seu partit ha estat “dipositari d'un munt de vots que venen d'ERC i el PSC” i que, per tant, hauran de guanyar-se la confiança d'aquests ciutadans en els propers quatre anys. No obstant, i segons ha explicat en una entrevista a Els Matins de TV3, això no ha estat cap sorpresa per al partit perquè ja havien detectat un elevat cansament davant el tripartit per part de la ciutadania. “Mai acabes de tenir-les totes, però hi havia molta gent que ens deia: Que malament que ho estan fent els meus!”, ha afirmat Pujol.

Hores després de conèixer que Artur Mas i Gavarró es convertirà en el 129è president de la Generalitat de Catalunya amb una victòria arrabassadora i amb una desfeta de tripartit, Pujol ha estat clar: “La incoherència política passa factura”. I és que, al seu entendre, “els socialistes no han calculat prou bé que se sotmetien a prova i a criteri de la ciutadania en aquestes eleccions”.

Dit això, el portaveu de CiU al Parlament, ha volgut remarcar que una de les principals diferències entre el govern tripartit i el la nova legislatura que s'enceta és que Artur Mas “serà el president de tots els catalans, i el nou govern no serà el de CiU, sinó el de la Generalitat de Catalunya”.

Pujol també ha avançat que aquesta legislatura “no passa per la independència, sinó per aconseguir un nou pacte fiscal el més semblant possible al que tenen els bascos i els navarresos”.

En aquest sentit, ha argumentat que aquesta crisi “no és un nuvolet que marxarà, la crisi durarà uns quants anys i ens sacsejarà des de baix, i hem de treballar perquè les conseqüències siguin mínimes”. Segons Pujol, encara no hi ha fractura social “ja s'ha pogut veure algun símptoma”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.