Política

Puigcercós: “Farem oposició amb cultura de govern”

El líder d'ERC recorda a CiU que no ho tindrà fàcil per governar

Puigcercós anuncia un full de ruta sobre propostes i correccions d'ERC per vertebrar l'àmbit de l'esquerra nacional

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest migdia que el seu partit “no pensa renunciar” a l'experiència de govern obtinguda durant els anys del tripartit i que, per aquest motiu, farà “oposició amb cultura de govern”. Una oposició “constructiva i responsable sabent que el govern no ho tindrà fàcil”, ha afegit Puigcercós, que ha recordant a CiU que “ Madrid no obrirà les portes”. Puigcercós ha insistit que per fer aquesta política constructiva vol incorporar “tot el coneixement i esforç” de les persones que tenen experiència de govern i ha posat l'exemple del conseller Joan Manel Tresserras, incorporat recentment al partit. “Tresserras és el símbol del que volem ser”, ha dit. En aquest mateix sentit, Puigcercós ha insistit que ERC “ha restat” i que ha de ser, per contra, capaç de sumar per aconseguir l'objectiu de “vertebrar l'àmbit de l'esquerra nacional”.

“Comença una nova etapa”, ha repetit el líder d'ERC, amb l'objectiu d' “estructurar una proposta política del segle XXI”.En aquest sentit, Puigcercós ha explicat que ERC presentarà un full de ruta i que les eleccions municipals “seran molt importants”.

Pel que fa a les causes de la pèrdua de vots, Puigcercós ha reiterat que aquestes han estat la crisi econòmica, el desgast de govern, la crisi interna i la confiança dels electors en d'altres candidatures, com CiU o Solidaritat Catalana. Puigcercós també ha reconegut que quan va “assumir el lideratge” d'ERC ja sabia que “els ciments eren dèbils”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.