Política

UPD tornarà a presentar-se tot i el fracàs del 28-N

El partit de Díez queda en setzena posició, per darrera de la CORI i Pirata.cat

Només 5.293 catalans voten Unió Progrés i Democràcia

Cinc mil dos-cents noranta-tres vots, un 0,17 per cent dels vots escrutats, la setzena posició en les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest diumenge per darrera de formacions com la CORI, el Pirata.cat o el Pacma no són prou raons per a que Unió, Progrés i Democràcia (UPD) hagi decidit llançar la tovallola.

Al contrari, el partit liderat a Catalunya per Antonio Robles i a Madrid per Rosa Díez, lluny d'entomar els resultats com un rotund fracàs de les seves posicions ideològiques, han anunciat que tornaran a presentar-se d'aquí a quatre anys en les properes eleccions catalanes.

Per mitjà d'un comunicat, Robles ha insistit que el seu partit ha desembarcat a Catalunya “per quedar-se”, tot i que no s'hagi aconseguit el seu objectiu d'entrar al Parlament.

La líder estatal d'UPD, Rosa Díez, no s'ha estat de denunciar que “el vel fosc amb el que s'ha tapat” el seu partit a Catalunya però ha defensat la seva formació i ha agraït els pocs vots rebuts.

Laporta antisistema

Tot i el mínim suport electoral rebut per UPD, que se situa en el novè lloc de les forces extraparlamentàries, Díez ha titllat “d'antisistema” el partit de Joan Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència i ha insistit que és imprescindible que UPD entri a la Cambra catalana.

No és el primer cop que UPD fracassa en el seu intent de traslladar el seu discurs espanyolista a Catalunya, on a més d'enfrontar-se a un competidor ideològicament proper i molt més ben situat com Ciutadans és rebut amb la indiferència dels ciutadans en cada cita a les urnes. Així ho demostra el fet que els millors resultats d'UPD a Catalunya van ser a les Europees del 2009, on la formació autoanomenada nonacionalista va recollir 15.720 vots, un 0,80% del total. Més baixos van ser els resultats de les eleccions legislatives espanyoles del 2008, amb 6.083 vots i 0,16%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.