Política

Vila guanya a tot Figueres, tret de la Marca de l'Ham

L'actual alcalde millora el resultat que va obtenir CiU el 2006

El PP se situa com a segona força més votada

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha aconseguit la victòria per CiU en les eleccions al Parlament a tots els barris de la capital de l'Alt Empordà menys a la Marca de l'Ham, on el PSC ha estat la força més votada. Amb Vila com a cap de llista per Girona, la formació nacionalista ha millorat el resultat obtingut a Figueres en les últimes eleccions al Parlament, quan va aconseguir un 33,7% del suport. Vila ja va aconseguir retornar el lideratge de CiU en les eleccions municipals del 2007, després de dotze anys de govern socialista a l'Ajuntament.

CiU ha tret els millors resultats al centre de la ciutat, i en canvi treu percentatges més ajustats amb el PP i PSC a col·legis electorals com ara el del Culubret, els habitatges del Parc i Horta Capallera.

Precisament, el PSC ha continuat en aquesta comtessa electoral la davallada iniciada en aquelles eleccions municipals i ha rebut una altra patacada important, passant del 23,69% al 14,25%. Els socialistes només han pogut mantenir l'hegemonia a la Marca de l'Ham i per molt poca diferència amb els convergents (92 vots contra 86). Queden com a segona força a punts com ara el local social dels Cendrassos, a l'Eixample o a l'asil Vilallonga.

Igualment, ERC i ICV-EUiA han empitjorat resultats, tot i que els pitjors parats han estat els ecosocialistes, que han estat superats per Solidaritat Catalana per la Independència i ha quedat com la sisena força al municipi.

El PP ha escalat des de la cinquena posició que tenia el 2006 a ser la segona força més votada, deixant enrere el PSC i ERC, més per la davallada d'aquestes dues formacions que per la millora dels resultats dels populars, que han tingut un 2% més de suports dels figuerencs.

Destaca també el suport a la formació marcadament xenòfoba Plataforma per Catalunya, que amb un 3,15% (i 435 vots) se situa molt a prop d'ICV i al davant de Ciutadans i Reagrupament.

LA XIFRA

4,8%
és el resultat aconseguit
per Solidaritat, que supera ICV-EUiA, que treu un 3,8% a la capital de l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Front comú del PSC, Junts, ERC, Comuns i la CUP per regular vot telemàtic

barcelona
pròxim orient

El govern israelià legalitza cinc nous assentaments il·legals a Cisjordània

barcelona

L’Ajuntament de Blanes aprova el Pla Local LGBTIQ+ 2024-2028

BLANES
estat francès

L’extrema dreta puja en intenció de vot a dos dies de les legislatives

barcelona
estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona